Datum objave: 30. Srpanj 2013

Dvojica braće završila u zatvor zbog sumnje na silovanje djevojke

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijest da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv dvojice hrvatskih državljana rođenih 1991. i 1990. godine  zbog postojanja osnova sumnje da su silovali djevojku koja ih je prijavila policiji odjeknula je u Šibeniku jer je riječ o dvojici braće koji su do prije tri godine trenirali kickboxing u Šibeniku i bili uspješni u tom sportu, a njihov je otac nekada bio i član poglavarstva Grada Šibenika. Unatrag tri godine žive u Zagrebu.

Državno odvjetništvo je priopćilo da postoji osnova sumnje da su osumnjičenici oko 21 sat 24. srpnja 2013. u Zagrebu, zaprijetili oštećenici da će je istući ako ne pristane na spolni odnos kao i na sve radnje koje će tražiti od nje, a kada ju je prvoosumnjičenik snažno ošamario ona je pala na pod, nakon čega su obojica u više navrata počinila navedeno kazneno djelo.

Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.

Iz kategorije: Vijesti