Datum objave: 29. Srpanj 2013

Predstavljen inovativni projekt "Šibenski takuin" sa suvenirskim novcem i 6 brošura

Diana Ferić
Diana Ferić

Inovativnu turističku brošuru pod nazivom „Šibenski takuin“ predstavila je danas javnosti šibenska tvrtka Moć komunikacije d.o.o., u Knjižari matica, u nazočnosti brojnih predstavnika javnog života Grada i Županije te turističkih djelatnika. Nazočni su bili Ivan Bašić, savjetnik ministra turizma RH i njegov izaslanik,  Tomislav Vrdoljak,  zamjenik šibensko – kninskog župana, dr. Željko Burić, gradonačelnika Grada Šibenika,  Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Grada Vodica i saborska zastupnica, predstavnici Udruženja obrtnika Grada Šibenika, Županijske gospodarske komore, gradske i županijske turističke zajednice te mnogi drugi, a od poznatih ličnosti treba istaknuti i košarkaškog trenera svjetskog glasa, sada trenera Cibone Nevena Spahiju, kojeg je posebno privuklo to što se u cijeloj brošuri na poseban način promiče jedan od glavnih šibenskih turističkih brendova, njegov dugogodišnji prijatelj, "košarkaški Mozart" Dražen Petrović.

Riječ je slojevitoj turističkoj brošuri koja kroz likove sedam znamenitih Šibenčana – Jurja Dalmatinca, Petra Nakića, Fausta Vrančića, Antu Šupuka, Nikolu Tomasea, Ester Mazzoleni i Dražena Petrovića, koji su prikazani na suvenirskim novčanicama i u posebnom vodiču,  povezuje povijesnu i kulturnu baštinu i turizam i svjedoči o tomu otkada Šibenik pripada europskom kulturnom krugu.

Taj je projekt ostvaren zahvaljujući bespovratnoj potpori Ministarstva turizma koja je u njemu prepoznala inovativnost. „ Ovo je jedinstveni projekt u Hrvatskoj s obzirom na način na koji se turistima predstavlja naša baština, ali i aktualna turistička ponuda“, kazao je na predstavljanju Ivo Bašić. Stanko Ferić iz tvrtke Moć komunikacije d.o.o., autor projekta opisao je na slikovit način kako je ta brošura od početne ideje, koja se zasnivala samo na suvenirskom novcu i kulturno – povijesnom vodiču, prerasla u brošuru sa šest specifičnih vodiča – „Agroturizmi Šibensko – kninske županije“, „Otočni proizvodi“, „Najbolje od Šibenika“ , zbirka cjelokupne šibenske turističke ponude od gastronomije do avanturizma, mode i ljepote, „Rariteti Šibensko – kninske županije“ i letka „Voda u kamenu – kamen u vodi“ koja prikazuje ljepote dvaju nacionalnih parkova , NP Krke i NP Kornata. „Cilj nam je promovirati Šibenik i Šibensko – kninski županiju kao specifične destinacije u kojima se može vidjeti, osjetiti i doživjeti ono što se nigdje drugdje ne može i pomoći da se turistička ponuda izdigne na višu razinu“, istaknuo je Stanko Ferić dodavši kako "ŠIbenski takuin" poput švicarskog nožića nudi niz alata turistima da  na najbolji način dožive Šibenik i Šibensko - kninsku županiju.

Ivo Bašić je predstavio  je i četiri bitna projekta Ministarstva turizma u koje spada i Strategija turističkog razvoj , a koji bi trebali pridonijeti boljoj konkurentnosti hrvatskog turizma.

Projekt „Šibenski takuin“ ostvaren je uz potporu Ministarstva turizma, Šibensko – kninske županije, Grada Šibenika, Grada Skradina, Turističke zajednice Šibensko – kninske županije, Turističke zajednice Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Skradina, HGK županijske komore Šibenik, Udruženja obrtnika Šibenika i Lučke uprave Šibensko – kninske županije te sudjelovanje Grada Vodica.

Može ga se nabaviti u svim suvenirnicama u Šibeniku no jednako kao turistima mogao bi biti i zanimljiv Šibenčanima i drugim žiteljima Šibensko – kninske županije ne samo da bolje upoznaju svoj kraj i cjelokupnu turističku ponudu nego i da ga, kao  prikaz  šibenskog identiteta, poklanjaju svojim prijateljima i znancima i tako i sami pridonesu da se širi lijepa i privlačna slika o Šibeniku, Šibensko- kninskoj županiji i bogatoj turističkoj ponudi.


 

Iz kategorije: Vijesti