Datum objave: 28. Srpanj 2013

Sutra u Šibeniku počinje atraktivni plesni festival

Diana Ferić
Diana Ferić

Treći Šibenski plesni festival počinje sutra, 29. srpnja i trajat će do  4.kolovoza, Na njemu će sudjelovat  oko 250 plesačica i plesača iz svih dijelova svijeta. Ipak prevladavaju oni iz Hrvatske iako se  povećava i broj inozemnih sudionika, kako doznajemo od organizatorice Zorane Mihelčić. I ove godine će u jutarnjim satima biti održane plesne radionice, a uvečer od 21 do 23 sata na Trgu RH atraktivni plesni programi. Organizator je plesna udruga Sjene iz Šibenika i zagrebački profesionalni plesni ansambl Kelkope, a pokrovitelj je Turistčka zajednica Grada Šibenika. To je jedini plesni fetsival u ovom dijelu Europe s vrhunskom plesnom edukacijom za mlade plesače.

Ovogodišnji festival otvorit će profesionalni plesni projekt pod nazivom "La famme". Riječ je o koprodukciji Hrvatskog Instituta za pokret i ples u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom i Umjetničkom organizacijom LIBERDANCE iz Zagreba.

Jutarnje plesne  radionice bit će održane u zgradi Gimnazije, pod stručnim vođenjem plesnih pedagoga sa međunarodnom reputacijom : 

Real jazz:
JORGE VAZQUEZ , USA   /   YUKI CHIBA , JAPAN   

Lyrical & mtv jazz:
TAMARA SAVIĆEVIĆ  , 

Classical ballet:
ANA SAMOVOJSKA  ,

Contemporary:
ANA ŠAŠKOR JURIĆ

 

Iz kategorije: Vijesti