Datum objave: 26. Srpanj 2013

Počinje postupak predstečajne nagodbe za TEF - što će odlučiti vjerovnici!?

Diana Ferić
Diana Ferić

Otvoren je postupak predstečajne nagodbe za poduzeće TEF d.d., a za povjerenicu je imenovana Radojka Danek. Prvo ročište zakazano je za 4. rujna ove godine kako je objavljeno na službenoj internetskoj stranici TEF –a. Objavljen je i poziv vjerovnicima da se odazovu predstečajnoj nagodbi.

Prošle godine vrijednost zemljišta TEF-a procijenjena je na najmanje 350 milijuna kuna, a dugovi prema vjerovnicima iznose 135 milijuna kuna. Oko 90 milijuna TEF je dužan državi, a 45 milijuna kuna INI. Očekuje se da se u postupku predstečajne nagodbe ta potraživanja pretvore u vlasničke udjele ili da ih potražitelji prodaju. Polazi s e od činjenice da je riječ o iznimno vrijednom zemljištu i da će biti dosta zainteresiranih investitora

Gašenje proizvodnje, razgradnja objekata i ekološka sanacija koji traju već dvadeset godina za posljedicu su imali nastanak značajnih dugova koji opterećuju poslovanje tvrtke TEF d.d. Dio tih dugovanja prenesen je iz vremena proizvodnje, a dio je nastao kroz proces razgradnje i ekološke sanacije.

Iz kategorije: Vijesti