Datum objave: 26. Srpanj 2013

Planira se mega akvapark u zaleđu Prukljanskog jezera

Diana Ferić
Diana Ferić

Akvapark  u blizini Prukljanskog jezera na  površini većoj od 15 hektara želi graditi jedan investitor. čije ime se još ne iznosi u javnost. Skupština Šibensko -kninske županije jučer je prihvatila da se u petim ciljanim, takozvanim točkastim izmjenama Prostornog  plana Župnije predvidi taj sadržaj.

Akvapark bi se nalazio u zaleđu budućeg turističkog kompleksa i golf igrališta na Prukljanu i bio bi u njegovoj fukciji, kako doznajemo od Nediljka Dujića, gradonačelnika Grada Skradina: " Akvapark bio bio dio te turističke zone, ali su investitori različiti. Bio bi ogromnih domenzija tako da  drugi akvaparkovi koji se planiraju u Dalmaciji ne bi bili po veličini niti desetina toga.  Danas se u svijetu, kada  je o turizmu riječ,  traže posebni sadržaji i mi to moramo slijediti. Investitor je iskazao i službeno namjeru da izgradi taj akvapark, a vidjet ćemo što će se dalje događati", ističe Dujić.

Budući da je riječ o "točkastima" izmjenama Prostronog plana procedura je kraća, a Plan se mijenja na taj način zbog brzine i interesa da se određene investicije dogode i to u slučajevima kada nema potrebe za  strateškom  procjenom  o utjecaju  na okoliš, a to se odnosi i na gradnju akvaparka, objašnjavaju u Županiji.

Iz kategorije: Vijesti