Datum objave: 25. Srpanj 2013

HSP o 27. srpnja i objavi liste Udbaša

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelni ljudi HSP –a u Šibensko – kninskoj županiji održali su danas konferenciju za novinare kako bi upozorili na 27.srpnja, dan koji se obilježava kao Dan ustanka u mjestu Srb. Prema riječima Ivice Zorice na taj dan 1941.godine dogodio se genocid hrvatskih hodočasnika, a među ubijenima bio je i svećenik Maksimilijan Nestor koji je bio prvi ubijeni katolički svećenik u Drugome svjetskom ratu na području bivše Jugoslavije. „Predsjednik Republike Hrvatske obećao je osnivanje ekspertne skupine koje će točno utvrditi što se taj dan dogodilo na području Srba.Danas na tom području nema nit jednog Hrvata jer to bio planirani način eliminacije svih Hrvata na tom području. Zato ćemo mi sutra na mjestu spomenika položiti vijenac žrtvama hodočasnicima i nije svejedno što se slavi dan poslije“, rekao je Zorica.

Paul Cota je istaknuo da se pod krinkom snaga antifašizma počinio zločin, a zločinci su prošli nekažnjeno i ispali heroji. „Oni koji su godinama proganjali Hrvate bivaju abolirani i zato su sada u temeljima stvaranje Hrvatske države,“ kaže Cota.

Na konferenciji za novinare osvrnuli su se i na to što se HDZ predstavlja kao lider desnice što je o HSP ne prihvaća, a HDZ – ove - HSP dr. Ante Starčević, HČSP i SDSS nazvali su strankama plagijata. „Svi će oni slaviti krivotvorinu, a to je poniženje za svakog Hrvata, pogotovo za desno orijentirane“, upozorava Zorica. Komentirao je i preimenovanje ulice Franje Tuđmana u Primoštenu: „Tko je jedini reagirao na to i zatražio referendum? HZD, stranka koja se odrekla Tuđmana“, istaknuo je

U HSP-u su najavili i prikupljanje potpisa u svrhu objavljivanja popisa svih članova UDBE i sličnih organizacija jer po njima nije pravedno što se registar branitelj objavio, a takav popis nije.

Iz kategorije: Vijesti