Datum objave: 24. Srpanj 2013

Šibnska policija i Ajax zaplijenili veću količinu kokaia, ectasyja i marihuane

Diana Ferić
Diana Ferić

Još tri uspješne akcije zaplijene droge provela je ovih dana Policijska uprava šibensko kninska, kako su na današnjoj konferenciji za novinare izvijestili Ivica Kostanić,  načelnik Policijske uprave, nazočili i Sandro Santini njegov zamjenik i Zdravko Sedlar. Zaplijenjen 381 gram kokaina, vrijedan oko  180 000 kuna, 122 tablete ekstazija, te marihuana, a bitnu ulogu ponovno je imao pas Ajax. Istaknuto je i da se na šibenskom području bilježi za 50 posto više slučajeva zaplijene droga u prvih šest mjeseci ove godine nego u istom razdoblju lani što je pokazatelj uspješnog rada policije. 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga i Policijske postaje Vodice, postupajući u nekoliko tih pojedinačnih akcija, dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim Zagrepčaninom, 32-godišnjim britanskim državljaninom i 39-godišnjakom s područja Tribunja koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
         Po riječima Ivice Kostaića, policijski službenici Postaje prometne policije 19. srpnja u popodnevnim satima na auto putu A-1, u blizini čvora Pirovac, pri kontroli prometa uz korištenje »presretača» zaustavili osobno automobil BMW, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 52-godišnjak iz Zagreba. Tom prilikom pregledali su vozilo. Službeni pas za detekciju droga Ajax nanjušio je drogu u predjelu prednjeg djela  i  prtljažnika vozila. Zbog sumnje da se u vozilu nalazi  droga, vozilo je prepraćeno u krug Policijske uprave u Šibeniku gdje je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Šibeniku i pretraženo. Obavljenom pretragom u  prtljažnom  prostoru je pronađeno  i od osumnjičenog oduzeto 104 grama bruto težine kokaina. Osim toga,  tom prilikom je u  lažnom  dnu limenke pronađeno ukupno 195.6 grama, a u predjelu upravljača još 1,7 grama kokaina.
         Nadalje, policjski službenici  su  21.srpnja u večernjim satima na otoku Murteru zatekli 32-godišnjeg britanskog državljanina, kod kojega je pregledom pronađeno  i oduzeto 122  komada tableta ecstazyija  i 18.2 grama droge Metamfetamin/christal Meth i 3.1 gram bruto težine marihuane. Tom prilikom kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto 29.510  kuna,140  funti,  60  eur-a i 5 000 laoških kipama. Sumnja se da taj novac potječe od neovlaštenog  prometa drogama.
  
Policijski službenici Policijske postaje Vodice su, postupajući po ranije prikupljenim obavijestima, 17. srpnja po nalogu suca istrage Županijskog suda u Šibeniku, u obiteljskoj kući osumnjičenog 39-godišnjaka s područja Tribunja pronašli i oduzeli jednu stabljiku  canabisa visine 176  centimetara, lampe s žaruljama koje produciraju dnevno svjetlo, digitalni  termometar,  vodenu  pumpu  za  kisik, čime se osumnjičeni služio pri proizvodnji droge. Osim toga pretragom je pronađeno i oduzeto ukupno 387 grama bruto težine zelene biljne  materije izgleda karakterističnog za drogu marihuana.


         Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su, uz kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

Iz kategorije: Vijesti