Datum objave: 25. Srpanj 2013

Pun pogodak - koncert saksofonista u Sokolarskom centru

Diana Ferić
Diana Ferić

Namjera organizatora festivala klasične glazbe Musica appasionata, HNK Šibenik, da se što više programa održi na otvorenom pokazala se pravim potezom, posebno kada je riječ o Sokolarskom centru u Dubravi. U tom harmoničnom prirodnom okruženju, nastupili su saksofonisti  kvarteta Papandopulo, a njihova glazba je u tom je ambijentu bila još upečatljvija i dojmljivija za publiku.

Riječ je o glazbenicima koji su se usavršavali na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista.

Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i značajnim glazbenim manifestacijama kao što su Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto i Dani nove glazbe u Splitu, Echoraum u Beču te na koncertima u Budimpešti, Bardu, Zagrebu, Splitu, Zadru i mnogim drugim gradovima. Osobitu važnost Papandopulo kvartet pridaje promidžbi nove glazbe, osobito skladba mladih hrvatskih i inozemnih autora.


Idući koncert u sklopu festivala Musica appasionata  na programu je  27. srpnja 2013. godine kada će  u crkvi Gospe van grada nastupiti gitarist Flavio Apra. Početak je u 20,30 sati uz besplatan ulaz.

Festival je započeo 13. srpnja spektakularnim  projektom Salsa filarmonica u izvedbi Zagrebačke filharmonije uz dirigenta Alana Bjelinskog i solista Ricarda Luque i Ovidioa Ruiz Castellanosa.



Iz kategorije: Vijesti