Datum objave: 24. Srpanj 2013

Stotine filmova, radioniceu i razgovori s autorima na šibenskom SUPERTOON-u

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 300 filmova biti će prikazano na ovogodišnjem Supertoonu, međunarodnom festivalu animacije koji će se održati od 28.07.-02.08. po prvi puta u Šibeniku.

Organizatori Slave Lukarov i Ivan Klepac predstavili su danas na press konferenciji  u Šibeniku program Festivala.  Festival će se održati na šest lokacija u središtu grada: Trg Ivana Gorana Kovačića, galerija Sv. Krševan, plaža Banj, tamnice Muzeja grada Šibenika, Azimut i HNK Šibenik. U natjecateljskim kategorijama biti će prikazan 121 film, a u revijalnom dijelu moći će se pogledati različite retrospektive. U službenom dijelu ljubitelji animacije uživati će u animiranim glazbenim spotovima, filmovima za djecu svih uzrasta i novim zabavnim kratkim animiranim filmovima. Tridesetak gostiju iz cijelog svijeta prisustvovati će ovogodišnjem SUPERTOON-u.

Zanimljiv će biti i program Popcorn Toons kojim se želi odati priznanje uvodnim filmskim špicama kao posebnoj umjetničkoj formi. Od velikih imena animacije ističe se Milan Blažeković tzv. hrvatski diznijevac, crtač, animator i redatelj.
"U Šibeniku smo naišli na otvorena vrata. Svi su nas odlično prihvatili i podržali ovaj festival tako da smo odlučili tu i ostati " , izjavio je direktor festivala Slave Lukarov.
U sklopu festivala svaki dan će se kod galerije Sv. Krševana održavati radionice za djecu na kojima će se šibenski mališani okušati u stvaranju animiranih filmova. Prijave za radionice još su otvorene, tako da se mali ljubitelji crtića i animacije još stignu prijaviti.

Uz radionice u klubu Azimut svaki dan će biti organizirani razgovori s autorima i profesionalcima vezanim uz animirani film. Ovo je samo dio bogatog programa na festivalu koji počinje u nedjelju 28.07. u 21h svečanim otvaranjem u HNK-u. Sve projekcije su besplatne.
.

Iz kategorije: Vijesti