Datum objave: 22. Srpanj 2013

HDZ pokreće peticiju zbog ukidanja Ulice dr. Tuđmana u Primoštenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Primoštenski HDZ –a organizirat će potpisivanje peticije za povrat imena dr Franje Tuđmana ulicu u Primoštenu koja je odlukom Općinskog vijeća preimenovana u Malu Raduču, a Ante Kulušić, predsjednik Županijskog odbora te stranke pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare sve nevladine udruge i udruge branitelja da se pridruže potpisvanju peticije. Čin preimenovanja te ulice nazvao je „barbarskim, najcrnijim i nečuvenim“.

„ Dr Franjo Tuđman je s hrvatskim braniteljima stvorio hrvatsku državu. Općinsko vijeće Primoštena bi, da ima te ingerencije, valjda i ukinulo hrvatsku državu. Iz Primoštena smo čuli razno- razne klevete i laži, ali ovome se nitko nije mogao nadati.“, istaknuo je Kulušić kazavši da je to „opasan politički ekshibicionizam bez poznatog cilja i svrhe. Dodao je kako je to valjda općinskoj vlasti u Primoštenu način da zabavi svoje građane u nedostatku pravih programa i projekata.
Istaknuo je kako je 2001. godine ta ulica na zakonit način, Odlukom Općinskog vijeća Primoštena nazvana Ulicom dr. Franje Tuđmana. Aludirajući na Stipu Petrinu, načelnika Općine Primošten kazao je i kako se hrvatski branitelji i dr Tuđman sigurno „nisu borili da bi netko dobio atraktivni kafić za 30 000 eura koji inače stoji 130 000 eura kao ni za to da nekome žena stoji kući, a prima plaću“.

Na konferenciji za novinare su bili članovi ŽO HDZ –a i predstavnici OO HDZ Primošten.

Iz kategorije: Vijesti