Datum objave: 21. Srpanj 2013

Besplatni pregledi madeža na Jadriji u organizaciji dm -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Besplatnim pregledima madeža danas se na Jadriji odazvalo 166 građana, a  doktorica Maja Kolić kod njih 15 dijagnosticirala je suspektne displastične madeže koji se mogu pretvoriti u melanom. Posjetiteljima  s displastičnim madežima savjetovala je redovite preglede, kako bi liječnik odlučio jesu li potrebni samo kontinuirani pregledi ili pak odstranjivanje sumnjivih madeža. Kod jednog sudionika doktorica je dijagnosticirala suspektni melanom za čiju su prevenciju nužni upravo dermatološki pregledi, prioćili su iz dm a- koji je organizator te akcije.

„Svijest o opasnosti izlaganja suncu prvi je korak ka prevenciji posljedica UV zračenja. Inicijativom Zaštiti se... dm građanima želi pomoći da naprave taj prvi korak. U ovim vrućim ljetnim mjesecima kad se većina nas želi opustiti i odmoriti, želimo podsjetiti građane koliko je malo truda potrebno uložiti kako bi odmor bio zaista bezbrižan“,  rekla je Martina Posilović iz dm-a.

Dm-ova turneja održava se u sklopu inicijative „Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!“ koja je započela još u svibnju kada su kupci zajedno s dm-om sakupljali sredstva za naše najmlađe. Upravo zahvaljujući podršci kupaca, dm je donirao kreme za zaštitu od sunca svim vrtićima u Hrvatskoj, a više od 1700 učenika iz 10 osnovnih škola odslušalo je predavanje o važnosti zaštite od sunca. 

Uz stručnu pomoć Hrvatskog dermatovenerološkog društva i podršku Ministarstva zaštite okoliša i prirode, dm besplatne preglede organizira na plažama diljem Hrvatske. Nakon Šibenika, takva akcija će  se održati u Zadru, u sklopu sedmog dm millennium jumpa, a potom kreće prema Makarskoj i Splitu.
 

Iz kategorije: Vijesti