Datum objave: 19. Srpanj 2013

Press kontejneri stigli na Kaprije-konačno riješeno pitanje smeća

Diana Ferić
Diana Ferić

Press kontejneri za smeće dopremljeni su danas na otok Kaprije kao riješenje za prikupljanje smeća koje je predstavljalo veliki problem na tom otoku. Tim povodom Kaprije su danas posjetili gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, i njegov zamjenik Danijel Mileta. 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 14. svibnja ove godine  godine donio je Odluku o neposrednom sufinanciranju nabave press-kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada na području Grada Šibenika.


Komunalni otpad se na glavnom trgu otoka Kaprija do danas  prikupljao u najlon vrećama i odlagao u prostor ograđen žicom koji se nalazi na obali te se jednom ili dva puta tjedno prevozio na odlagalište trajektnim linijama. Komunalni objekt u kojem se deponirao otpad smješten je uz samu obalu, pristanište brodova i uz lučicu – marinu te je stvarao neprimjerenu sliku na najprometnijem dijelu naselja.

Postavljanjem press-kontejnera  konačno je osiguran kontrolirani prihvat i odvoz otpada, te postići velike uštede u transportu i smanjenu volumena otpada na deponiju pa više novca ostaje za  učestalijeg pražnjenja kanti za smeće što će ublažiti i problem divljih odlagališta.

Iz kategorije: Vijesti