Datum objave: 19. Srpanj 2013

OFF JAZZ FESTIVAL:Wressing svirao orgulje nogama i na kraju ih "zapalio"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ljubitelji bluesa i jazza u Šibeniku sinoć su, prve večeri 7. Off Jazz & Blues festivala, uživali u više od tri sata dobre glazbe, ali i osebujnim nastupima nekih glazbenika. Festival su otvorili Ivana Rushaidat & A Little Drop Of Poison te Raphael Wressnig & Big Boogaloo Horns.

Prvi dio večeri  publiku su počastili izvrsnom glazbom Ivana Rushaidat i njezin bend A Little Drop Of Poison koji izvode obrade Tom Waitsa i drugih blues velikana. Bilo je zanimljivo slušati kako je dubok i hrapav vokal Tom Waitsa zamijenjen moćnim i senzualnim vokalom Ivane Rushaidat koja je njime osvojila publiku. Njihove obrade publika je nagradila ovacijama te na kraju i pozivom na bis, na koji su se glazbenici sa užitkom odazvali.

Drugi dio večeri bio je koktel sastavljen od rocka, jazza i funka u izvedbi, šibenskoj publici već dobro poznatih, Raphaela Wressniga na hammond orguljama, Enrica Crivellara na gitari i Lukasa Knöflera na bubnjevima, ovaj put u pratnji Big Boogaloo Horns-a. Ovo im je treći nastup na Off Jazz & Blues festivalu u Šibeniku, ali Šibenčane i dalje oduševljavaju svojim glazbenim umijećem. Ni ovaj puta nije izostao show program Raphaela Wressniga koji se penjao po svojim orguljama, svirao nogama, motivirao publiku te na kraju kao vrhunac, zapalio orgulje. Naravno da su i oni pozvani na bis i naravno da su se također odazvali.
Ako je suditi po prvom danu, Off jazz festival ni ove godine neće razočarati.  Večeras je na rasporedu je Trio LiVaDa i Sevdah Takht. Sutra, posljednjeg dana Festivala  očekuje se festivalski crescendo kroz glazbeni izbor Matišićeva Hot Cluba Zagreb i banda “Leb i sol”, koji će, bez sumnje, opravdati atribut legendarnog rock/jazz sastava.

 

Iz kategorije: Vijesti