Datum objave: 17. Srpanj 2013

Udruga Argonauta i ovog ljeta u Murteru uči mlade i stare o zaštiti okoliša

Diana Ferić
Diana Ferić

Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja murterske udruge Argonauta i ovog ljeta radi na edukaciji  djece i odraslih za zaštitu okoliša.                                                                                                                                  

U ponedjeljak 15. srpnja 2013. otvorili su u Murteru  izložbu  „Natura 2000 – Ponos Hrvatske“. Riječ je o projektu koji Udruga Argonauta provodi u partnerstvu s još četiri udruge iz Hrvatske te europskom mrežom udruga zaštite prirode CEEweb pod nazivom  "Zajedno za očuvanje prirode - organizacije civilnog društva za učinkovitu europsku Natura 2000 mrežu u Hrvatskoj". Jedan od ciljeva tog projekta je povećanje svijesti javnosti o važnosti zaštite prirode koji će se između ostalog provesti kroz ovu zanimljivu izložbu fotografija zaštićenih vrsta i područja u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Natura 2000 – Ponos Hrvatske“. Izložba će biti otvorena za posjetitelje svakog dana izuzev nedjelje od 19:00 do 22:00 do kraja kolovoza.

Udruga Argonauta i ovog ljeta organizira edukativne dječje radionice „Veseli plavi dani“, svake srijede, četvrtka i petka od 20 sati u Edukacijskom centru  pod nazivom „Veseli plavi dani“ . Djeca će  u multikulturalnom ozračju učiti kako brinuti o prirodi te o najvažnijim činjenicama o biološkim  vrstama Kornatskog arhipelaga, a naučit će i kako pametno koristiti otpad na način da se od njega prave reciklirane igračke. 

Iz kategorije: Vijesti