Datum objave: 17. Srpanj 2013

Bianka Jagger sutra Solarisu uručuje bijelu zastavu, prvu takve vrste u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Bianca Jagger, svjetska ambasadorica za ljudska prava, koja je poznata i kao prva supruga Mikea Jaggera, vođe Rolingstonsa, sutra će Solaris Beach Resortu svečano dodijeliti Bijelu zastavu za čistoću podmorja. To je prvo takvo priznanje dodijeljeno u Hrvatskoj, odmah poslije Monaca i princa Alberta na svjetskoj razini.

Bianca Jagger, svjetska ambasadorica za ljudska prava, ambasadorica dobre volje Vijeća Europe, borac za ljudska prava žena i djece te ujedno i glasnogovornica udruge GUWAA, čiji je osnivač Kristijan Curavić, svojom će prisutnošću i gostovanjem uljepšati ovu svečanu manifestaciju te dodijeliti Solarisu spomenuto vrijedno priznanje.

GUWAA (Global  Underwater Awareness Association) je neprofitna, nevladina ekološka udruga kojoj je cilj očistiti mora, rijeke i jezera te istovremeno osvještavati ljude o posljedicama onečišćenja istih, u smjeru podizanja kolektivne ekološke svijesti. Osnivač udruge je Kristijan Curavić, nositelj svjetskog rekorda u ronjenju na dah, uz potporu Biance  To je Jagger, svjetske ambasadorice za ljudska prava i Berniea Ecclestonea, prvog čovjeka F1.
Solaris Beach Resort prepoznat je kao Resort s izuzetnom brigom o okolišu, uređenju te ekološkoj osviještenosti. Time je dobio priliku i čast da mu se dodijeli Bijela zastava, druga po redu na svjetskoj razini, kao priznanje za čistoću podmorja i kvalitetu mora. Bit će to još jedno značajno priznanje hotelskoj kući Solaris, jednoj od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Svečana dodjela Bijele zastave bit će održana sutra, 18. srpnja  s početkom u 19:00 sati ispred Dalmatinskog Etno sela (ispod Solaris hotela Ivan) na kojoj će biti prisutni Bianca Jagger, svjetska ambasadorica za ljudska prava, Kristijan Curavić, predsjednik GUWAA eko udruge, čelni ljudi iz Grada Šibenika i Županije Šibensko- kninske, predstavnik TZ šibensko- kninske te predstavnici Hotelske kuće Solaris d.d. Cijela manifestacija bit će popraćena svečanim programom te večerom u Dalmatisnkom Etno selu.

 

Iz kategorije: Vijesti