Datum objave: 15. Srpanj 2013

Program "Supertoona" i u tamnicama Muzeja Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Dio programa ovogodišnjeg Supertoona i to onaj animiranog  glazbenog videa održat će se  na plaži Banj, a u mračne tajne i prapovijest svjetske animacije moći ćete zaviriti u tamnici Muzeja Grada Šibenik, podsjećaju  organizatori tog  3. izdanja međunarodnog festivala animacije SUPERTOON koj će se održati  od 28. srpnja do 2. kolovoza na čak sedam lokacija u Šibeniku.

Uz bogat natjecateljski program koji uključuje Međunarodnu konkurenciju kratkometražnog igranog filma ANIMASAURUS REX, Međunarodnu konkurenciju filmova za djecu i mlade PLANKTOON te Međunarodnu konkurenciju animiranih glazbenih spotova SUPERTUNES, Supertoon će ove godine u sklopu popratnog programa prikazati program filmova o animiranom filmu ANIMATRAZ koji publiku vodi na putovanje ''prapoviješću'' animacije - prvim animacijskim tehnikama, europskim i svjetskim pionirima animiranog filma kao što su ruski animator Aleksandar Ptushko i autor prvog animiranog filma Quirino Cristiani. U filmu 1001 crtež, kroz tajne animacijskog zanata vodi nas naš genij animacije Dušan Vukotić. 

Program ANIMATRAZ na rasporedu je svakog dana trajanja festivala, od 18 sati u prostorima tamnice Muzeja Grada šibenika. Uz redovnu dnevnu dozu zabave, Supertoon i ove godine nastavlja s noćnim tulumima, uz Kino na plaži Banj gdje će se svake večeri od 23 sata prikazivati konkurencija animiranih glazbenih spotova SUPERTOON SUPERTUNES. Riječ je o prepoznatljivom i rado viđenom Supertoonovom programu s kojim je naš festival gostovao na desetak domaćih i svjetskih festivala, a u kojem će se ove godine predstaviti čak 66 spotova u četiri tematska bloka, ističu organizatori tog zanimljivog festivala koji se ove godine prvi put organizira u Šibeniku. 

Iz kategorije: Vijesti