Datum objave: 14. Srpanj 2013

Edin Karamazov, Stefan Milenković i drugi vrhunski glazbenici snimili album na Zlarinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrhunski svjetski glazbenici okupili su se ovih dana u tajnosti na Zlarinu kako bi snimili album. Među njima su bili jedni od najcjenjenijih kompozitora za gitaru današnjice Leo Brouwer, Dušan Bogdanović i Nikita Koshkin.
Internacionalni sastav je sačinjen od svjetski poznatih glazbenika, virtuoza violine Stefana Milenkovića, gitariste/lutnjiste Edina Karamazova, violinistice i koncert-majstorice simfonijskog orkestra bečkog radija (RSO Wien) Kristine Šuklar te članice tog orkestra , kineske čelistice Yishu Jiang i violista Saše Miloševa koji odnedavno predaje na Trinity College of Music u London.

Kompozicije su skladane „po mjeri“ za Edina Karamazova te ekskluzivno za ovaj nosač zvuka. Riječ je, dakle o premijerama skladbi koje su po prvi put uopće izvođene u crkvi Marijina Uznesenja čija je adekvatna akustika, ali i nužno tiha lokacija, bila jedan od razloga odabira Zlarina za ovaj projekt.

Za širu publiku vjerojatno su najzanimljivije Bogdanovićeve obrade Sting-ovih pjesama pod naslovom ’Prisms’.

Producenti projekta su Daniel Vukov, Edin Karamazov i Marin Fulgosi koji je ujedno i asistent tonskog snimatelja. Glazbeni supervizor i savjetnik maestro Tomislav Fačini, dirigent i skladatelj, a tonski snimatelj je Jan-Eric Persson iz Švedske. On je u audiofilskom i glazbenom svijetu nadaleko poznat po svojoj kultnoj izdavačkoj kući Opus3 Records koja uspješno djeluje već preko 35 godina.
Ta svjetski poznata i priznata imena zbog angažiranosti na snimanju albuma nisu imali puno vremena upoznati Zlarin, ali su oduševljeni onim što su vidjeli pa su najavili svoj ponovni dolazak na taj otok. Zlarinjani su, s druge strane, bili počašćeni njihovim odabirom lokacije za snimanje albuma i ponosni su što je taj album snimljen upravo na njihovom otoku, doznajemo u Turističkoj zajednici Zlarina.

FOTO:www.tz-zlarin.com

Iz kategorije: Vijesti