Datum objave: 14. Srpanj 2013

Oliver sinoć u Docu raspjevao i rasplesao Šibenčane svih generacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Rijetki su pjevači na hrvatskoj sceni koji mogu okupiti  tako raznoliku publiku u toliko velikom broju kao što je to sinoć u Šibeniku napravio Oliver Dragojević. Koncert je održan u Docu, u sklopu svečanosti otvorenja šetnice Sv.Ante u šibenskom kanalu, a izbor njega kao legende hrvatske glazbene scene, za vrhunac te svečanosti bio je logičan i zbog toga što ga je UNDP, koji je podržao projekt Šetnice, imenovao Ambasadorom dobre volje za dalmatinsku obalu.

Uz dobro poznate taktove Oliverovih hitova zapjevali su i zaplesali svi, bez obzira na godine.
Koncert je započeo oko 22.30 sati dobro poznatim pjesmama koje su obilježile različita razdoblja Oliverove karijere. Tijekom dva i pol satnog druženja šibenska publika je uživala u starim hitovima kao: „Skalinada“, „Magdalena“, „Galeb i ja“, „Viruj u

ljubav“, „Cesarica“, „Moj lipi anđele“, ali i u pjesmama s njegovog zadnjeg albuma „Tišina mora“., a na poseban gotov euforičan odjek naišla je njegova izvedba najizvođenije dalmatinske pjesme „Da te mogu pismom zvati“. Na pozornici su ga pratili njegovi vjerni Delfini. Osim glazbom, splitski pjevač publiku je zabavljao i duhovitim komentarima između pjesama.

Ovim koncertom Oliver je još jednom potvrdio da na hrvatskoj glazbenoj sceni nema premca iako, kao što je sam rekao, pjeva samo o dvije teme: moru i ljubavi.

Iz kategorije: Vijesti