Datum objave: 12. Srpanj 2013

Počeo Festival tenisa u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Bijeli sport se vratio u Šibenik! Prvi šibenski Festival tenisa otvoren je večeras na teniskim terenima na Šubićevcu. Festival ima i međunarodni karakter jer će osim Hrvatskih natjecatelja sudjelovati tenisači iz BiH, Amerike, Australije, Francuske i Nizozemske, a ukupno je prijavljeno 140 sudionika.
U pozdravnoj riječi,  na otvorenju festivala, predsjednik  Teniskog kluba Šubićevac Ivica Kostanić osvrnuo se na povijest tog kluba koji je  osnovan 1984. godine  i bio je  prvi teniski klub u gradu Šibeniku. „Dobro je što se festival otvara baš sada, u jeku turističke sezone jer se tako povezuju sport i turizam. Turizam je davno prepoznat pa bi bilo dobro da i sport dobije pozornost koju zaslužuje. Neka ovo potakne buđenje tenisa u gradu Šibeniku“, dodao je Kostanić.

Turnir je službeno proglasio otvorenim dogradonačelnik Šibenika Nikica Penđer. Turinr je nazvao povijesnim i naglasio njegovu važnost u promicanju grada i tenisa.

Ideju vodilju turnira najbolje je opisao njegov direktor Neven Nakić: „Poanta ovakvog turnira je privući najmlađe i potaknuti ih na bavljenje tenisom te stvoriti budućnost djeci u Šibeniku“.

Na kraju svečanog otvorenja okupljene je pozdravio i turnir podržao  Marko Ljubičić, otac jednog od najuspješnijih hrvatskih tenisača Ivana, Ljubičića.
Finalni mečevi i zatvaranje festivala predviđeno je za nedjelju 14. srpnja.
 

Iz kategorije: Vijesti