Datum objave: 10. Srpanj 2013

Jedan od stradalih pirotehničara preminuo u kninskoj bolnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Skupnik Hrvatske vojske Marko Odžak iz Pribuda kod Muća preminuo je danas  u kninskoj bolnici u srijedu nešto iza 15 sati nakon teških ozljeda zadobivenih u eksploziji granate u nekadašnjem vojno skladišnom kompleksu u Pađenima koja se dogodila u srijedu oko 10.40 sati, prenosimo s portala Huknet.
Ekspolozija se dogodila prilikom traganja i razminiranja zaostalih minsko-eksplozivnih tvari na mjestu nekadašnje vojarne koja je u rujnu 2011. godine nakon što ju je zahvatio požar uništena brojnim eksplozijama.
- Teško ozlijeđeni pirotehničar preminuo je nešto iza 15 sati – potvrdio nam je  ravnatelj kninske Opće bolnice Hrvatskog ponosa dr. Oliver Ojdanić.
U kninskoj bolnici obavljen je operativni zahvat nad unesrećenim vojnikom kako bi se sanirale ozljede trbuha i ekstremiteta i kako bi se spasio život unesrećenom, no na žalost, podlegao je ozljedama.
Jedan od lakše ozlijeđenih nadnarednik Dalibor Batinić je pušten na kućnu njegu, a drugi ozlijeđeni, vojnik Davor Perković.se nalazi u kninskoj bolnici, no novinarima nije bio omogućen pristup ozlijeđenome.
- Jedan ozlijeđeni pirotehničar nije ni došao do nas nego je odmah iz hitne pomoći pušten na kućnu njegu, a drugi lakše ozlijeđeni je zbrinut na odjelu kirurgije  Riječ je o površinskim ozljedama, više ogrebotinama po ekstremitetima – kazao nam je ravnatelj kninske bolnice, piše Huknet.

Iz kategorije: Vijesti