Datum objave: 10. Srpanj 2013

Prodavač ribe iz Rasline prevario Agenciju za oko 175 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Krivotvorenom dokumentacijom vezanom za količine i cijene prodaju ribe 62 - godišnjak iz Rasline, vlasnik obrta i 42 - godišnja prodavačica, zaposlena kod njega priskrbili su za taj obrt, protupravno, imovinsku korist od  oko 175 000 kuna, priopćila je danas Policijska uprava šibensko kninska. Osumnjičeni su za prijevaru i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su osumnjičeni 62-godišnjak, kao vlasnik obrta iz Rasline, a osumnjičena 48-godišnjakinja kao prodavačica u tom obrtu, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u razdoblju od 29.srpnja 2010.godine do 31.prosinca 2012. godine zatražili od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Zagreb poticaj za ribarstvo većim dijelom na temelju krivotvorene dokumentacije  čime su tu Agenciju doveli u zabludu i naveli ju da isplati poticaj na svoju štetu.        

Protiv osumnjičenih je Državnom odvjetništvu u Šibeniku podneseno je Posebno izviješće kao dopuna ranije podniesenoj kaznenoj prijavi. 

Iz kategorije: Vijesti