Datum objave: 09. Srpanj 2013

Prezentacija sportova na otvorenom na otvaranju šetnice u Kanalu u subotu,13.srpnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Novouređerna šetnica u kanalu svetog Ante u Šibeniku koja će biti  svečano otvorena u subotu, 13. lipnja, pruža niz mogućnosti za zdravi život na otvorenom prostoru što će pokazati i javna prezentacija sportova, rekreacije i aktivnosti zdravog života koja će biti organizirana na toj šetnici u subotu  od 17 sati.  Šibenčani i gosti Šibenika moći će vidjeti i isprobati brojne aktivnosti koje će biti moguće i u budućnosti organizirati u Kanalu, priopćili su iz javne ustanove zZaštićene prirodne vrijednosti Šibensko - kninske županije.

Među najatraktivnije svakako spada poligon za penjanje uz vertikalnu stijenu, prezentacije planinarskih vodiča i pokazne vježbe koje će izvesti članovi šibenskog GSS-a i planinarskih klubova „Sv. Mihovil“ i „Kamenar“. Air soft klub Šibenik predstavit će svoj „arsenal oružja“, pravila igre i omogućiti zainteresiranima probno gađanje. Veterani vaterpolo kluba Šibenik predstavit će sportove na vodi i omogućiti mnogima da po prvi put zapucaju na pravi vaterpolski gol. Biciklisti, kajakaši, veslači i jedriličari isprobat će morske i kopnene rute kroz kanal, a pridružit će im se ronioci, trkači i brojni drugi šibenski sportaši i klubovi. U 19 sati započet će utrka bez natjecateljskog karaktera, u kojoj će svi sudionici unaprijed biti proglašeni pobjednicima, a mnogi od njih će dobiti majice, kao trajnu uspomenu na dan kad su prvi put prošetali šibenskim kanalom.

„Uređenjem šetnice u Kanalu svetog Ante, grad Šibenik će dobiti idealan prostor za organizaciju brojnih sportskih i rekreativnih aktivnosti na otvorenom prostoru, kako za domaće stanovništvo, tako i za obogaćivanje turističke ponude. Zato na samom otvorenju želimo predstaviti mogućnosti prostora i javno pozvati sve sportske klubove i organizatore ponude aktivnog turizma da nam se jave sa svojim idejama i aktivnostima koje bi željeli organizirati u kanalu.“, rekla je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica JU Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko kninske županije.

Prezentacije sportova, utrka i svečanost otvorenja trajat će do 20.30 sati. Nakon toga, fešta se seli na šibensku rivu i kulminira koncertom Olivera Dragojevića u Docu s početkom u 22 sata. Detaljni raspored predstavljanja pojedinih sportova, kao i raspored vožnji brodskih i autobusnih linija za Kanal svetog Ante dostavit ćemo tijekom tjedna.

Ukupna vrijednost prve faze projekta iznosi 1.433.485,54 EUR. Najveći dio u iznosu od 999.999,51 EUR (69,76 %) sufinancira EU iz IPA IIIC programa. Ostatak od 433.486,03 EUR sufinanciraju Šibensko – kninska županija 308.962,70 EUR (21,55%), Turistička zajednica Grada Šibenika (2,09%), Turistička zajednica Šibensko-kninske županije (0,09%), Regionalna Razvojna agencija (0,92%), Ministarstvo turizma Republike Hrvatske (0,39%) i JUZPVŠKŽ (5,19%). Projekt se realizira u suradnji sa Državnim zavodom za zaštitu prirode i Šibensko – kninskom županijom. Završetak projekta predviđen je za rujan 2013. godine. 

Iz kategorije: Vijesti