Datum objave: 08. Srpanj 2013

Priča o "Bori sikirici" uzbudila Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Naoko banalna priča o čovjeku koji je prije nekoliko dana, navodno, odlučio izvršiti samoubojstvo u šibenskoj luci pretvorila se u šibenski horror jer je riječ o istom čovjeku koji je, po izvorima kojima raspolažemo, jučer poslijepodne pobjegao sa Psihijatrijskog odijela Opće bolnice Šibenik, a uhvatili su ga nakon pet sati. I da stvar bude gora, riječ je o pacijentu za kojeg u Šibeniku kruže priče da je vlastitog oca, prije dvadesetak godina iskasapio sjekirom pa je i dobio nadimak "Bore sikirica". I priča o samoubojstvu bila je krivo protumačena jer je on navodno sa sjekirom ispod kaputa,na ljetnoj temperaturi, "krstario" Docem pa i prijetio turistima nakon čega ga je policija otkrila, a on je prijeteći samozapaljivanjem, doplivao do jednog broda.

Marica Kosor , glasnogovornica PU šibensko -kninske kaže kako je uobičajeno da pacijenti bježe s Odjela psihijatrije Opće bolnice Šibenika i da Policija o tome nema obvezu obavijestiti javnost, pogotovu ako bijegunce uhvati u razumnom roku.

No priča "Bori sjekirici" kako u Šibeniku zovu tog pacijenta ima i dodatnu dimenziju. Javnosti je poznato da je uoči uhićenja u šibenskoj luci i navodnog pokušaja samoubojstva, šetao po Docu sa sjekirom u ruci ispod kaputa, i da je strašio turiste. Vlatka Novak, šefica Odjela psihijatrije Opće bolnice Šibenik kaže kako su njihove mjere sigurnosti upitne te da se dogodi da pacijenti išetaju s Odjela.

Iz kategorije: Vijesti