Datum objave: 04. Srpanj 2013

Kanal svetog Ante vraća se Šibenčanima uz koncert Olivera Dragojevića

Diana Ferić
Diana Ferić

Šetnica u Kanalu sv. Ante u Šibeniku bit će otvorena za javnost 13. srpnja uz koncert  Olivera Dragojevića,  ali i bogat  cjelodnevni sportski i zabavni program na području kanala i bivše vojarne Minerska.

"Vrhunac proslave održat će se na šibenskoj rivi, koncertom Olivera Dragojevića, jednog od najdugovječnijih i najcjenjenijih hrvatskih pjevača  koji u Šibeniku nije nastupio dugi niz godina",  priopćili su iz Javne ustanove Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko kninske županije.

„Otvorenjem šetnice ćemo, nakon desetljeća izolacije i zabrana, kanal konačno vratiti Šibeniku. Taj smo veliki događaj željeli dostojno obilježiti i proslaviti zajedno sa Šibenčanima i gostima grada Šibenika. Oliver je pjevač izrazito mediteranskog stila koji obožava more, brodove i plovidbu i zato vjerujem da je dobar odabir za ovu veliku proslavu.“, rekla je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica Javne ustanove Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko kninske županije.

Šetnica u Kanalu svetog Ante duga je 4,4 km i proteže se od uvale Panikovac do tvrđave svetog Nikole. Projektirao ju je čuveni arhitekt Nikola Bašić. Na njoj se nalaze dva vidikovca, srednjevjekovno mulo, morski tunel za brodove i špilja s ostacima crkvice svetog Ante po kojoj je kanal i dobio ime. S vidikovaca se pruža spektakularan pogled na grad Šibenik i šibenski arhipelag. Uz turističke šetnje i razgledavanja, staza je pogodna za trčanje i treninge sportaša i rekreativaca. Posjetiteljima je dostupna kopnenim putem i brodom.
 

Iz kategorije: Vijesti