Datum objave: 02. Srpanj 2013

Predstavljen idejni projekt komunalne lučice u Vrnaži

Diana Ferić
Diana Ferić

Idejni projekt komunalne lučice Vrnaža u Mandalini koja će imati najmanj 600 vezova predstavljen je danas u gradskoj upravi. To je naslijeđeni projekt bivše  gradske vlasti, ali je gradonačelnik dr. Željko Burić istaknuo  da to neće biti sportska nego isključivo komunalna lučica namijenjena isključivo brodovima domicilnog stanovništva, a njome će upravljati Grad Šibenik.

Zahvaljujući takvom opredjeljenje gradnja i uređenje će biti jeftiniji  jer će se obala umjesto prije planiranih dva sada spustiti najviše  1,3 metra.

Projekt je izradila  zagrebačka  tvrtka Aktis projekt,a njezin predstavnik Jakov Ahel istaknuo je na današnjoj prezentaciji kako su se, prilikom izrade projekta   konzultirali i s vlasnicima brodova te su uvažili i neke njihove prijedloge pa će tako biti uređen prostor za suhi vez i dječje igralište kako bi to i dalje ostalo ne samo privezište za brodove nego i mjesto druženja. ako lučica bude namijenjena brodovima do 15 metara dužine bit će 600 vezova, a ako bude samo za manje brodice bit će i do 1 000 vezova. Bit će izgrađen valobran, a ne lukobran tako da se smanji visina  valova u lučici.

Po riječima  gradonačelnika Burića postoji za sara neriješen među prostor između prostora koji obuhvaća Detaljni plan uređenja Vrnaže i prostora Kulina na kojima ulaže Dogus grupa koji također treba urediti,a to će biti tema razgovora predstavnika Grada, Županije i Dogus grupe. Dr. Burić  je istaknuo kako će pripreme za uređenje Vrnaže u komunalnu  lučicu trajati oko godinu i pol dana, a da će ona biti izgrađena najkasnije do kraja ovog njegovog mandata. Prema prvim procjenama koštat će oko 10 milijuna kuna,a u projekt će biti uključeni Grad, Županija i mjerodavno ministarstvo. Račune se i na mogućnost financiranja iz EU fondova, ako budu namijenjeni i za takva ulaganja. Sada takve mogućnosti  nema.

Iz kategorije: Vijesti