Datum objave: 01. Srpanj 2013

Šibenčani svečano, ali bez euforije proslavili ulazak Hrvatske u EU

Diana Ferić
Diana Ferić

Proslava ulaska Hrvatske u Europsku uniju točno u ponoć i u Šibeniku je nalikovala dočeku nove godine, s tom razlikom da je na trgu ispred zgrade Županije bilo manje građana nego što ih bude u takvim prigodama. Euforije nije bilo. Šibenčani su priključenje Hrvatske zajednici europskih država dočekali uz prigodne riječi gradonačelnika Grada Šibenika dr Željka Burić i župana šibensko – kninske županije Gorana Pauka, pucanj iz topa na rivi, šampanjac, podizanje zastave EU –a ispred zgrade Županije na šibenskoj rivi te vatromet koji je za sve nazočne bio i najuzbudljiviji dio ove slavljeničke noći.

„Europa je naš je kulturološki milje i mi smo kao narod zaslužili da budemo dio te zajednice Usprkos teškim ekonomskim trenucima koje prolazi Europa, a na žalost i Hrvatska ja vjerujem da dijelim optimizam u vezi s tim što ćemo biti 28 zvjezdica na nebu Europe. Hrvatice i Hrvatske čeka svjetla budućnost“, kazao je dr. Burić.

„Na kraju smo jednog puta koji jako dugo traje, koji je bio mukotrpan. Domovinski rat je jasno kazao što želimo i čemu težimo. Danas smo na tragu kazati da se ostvaruje Tuđmanov san, ali i san svih političara koji su slijedili taj put, san svih generacija koje su ovo dugo čekale. Siguran sam da ćemo mi Hrvati znati iskoristiti taj put u Europu i da ćemo ostati ovo što jesmo“, zaključio je župan Pauk.

Prije i poslije prigodnih govora i podizanja zastave EU na rivi je bio organiziran zabavni program.

Iz kategorije: Vijesti