Datum objave: 30. Lipanj 2013

Za ulazak Hrvatske u EU u Šibeniku večeras glazba i vatromet

Diana Ferić
Diana Ferić

Središnja  proslava pristupanja Hrvatske Europskoj uniji počet će danas  u 22.00 sata na šibenskoj rivi. Na Trgu Pavla Šubića 1 u 22 sata nastupit će klapa More i zabavni sastav Babalubam, a  1. srpnja od 00.00 sati u Docu će svirati  šibenske glazbene snage, bendove Puls, Dišpet i Ti ritu piri pip.
Točno u ponoć šibensko - kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada ŠIbenika Željko Burić podignute će na stupispred zgrade Županije zastavu Europske unije uz zvuke europske himne, Ode radosti, koju će izvesti Šibenska narodna glazba. Uslijedit će vatromet, pucanje iz topa uz šibensku Gradsku stražu te prigodni šampanjac.

U povodu  ulaska Hrvatske u Eu danas će s početkom u 20 sati šibenski Gradski komorni orkestar održati  koncert u crkvi sv. Frane u Šibeniku.
Izvest će djela G. F. Handela, J. Sibeliusa, A. Vivaldija, L. van Beethovena i J. Pachelbela. Solist Zvonimir Perković, učenik Osnovne glazbene škole Ivana Lukačića, uz pratnju Gradskog komornog orkestra izvest će Sonatu u a-molu A. Vivaldija.

Svečanom obilježavanju tog datuma priključio se i Muzej Grada Šibenika pa je dana besplatano raszgledavanje stalnog postava.

FOTO:Novi list

Iz kategorije: Vijesti