Datum objave: 29. Lipanj 2013

MDF:Izvedena predstava "Superheroj" koja govori sedam jezika

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstava "Superheroj" Male scene iz Zagreba koja je zanimljiva već po tomu što je napravljena u suradnji s partnerima iz Južne Koreje, Japana, Tajvana, Rusije, Hong Konga i Austrije izvedena je sinoć  u Šibeniku, u sklopu MDF -a.

Predstava je svoju svjetsku praizvedbu imala u Nacionalnom kazalištu u Seulu na Multikulturnom festivalu, u srpnju prošle godine,a odigrana je četrdesetak puta u Aziji i Europi. 
Ta iznimna predstavu za mlade od devet godina i odrasle, u kojoj se govori na sedam jezika i narječja, rad je međunarodnog autorskog tima na čelu s autorom teksta Mikhailom Bartenevim (Rusija), redateljem Ivicom Šimićem, skladateljem Alenom Kraljićem (Hrvatska), a produkciju potpisuju Vitomira Lončar (Hrvatska) i Hisashi Shimojama (Japan).



Zanimljivo i simpatično bilo je jučer i na promociji knjige "Adrianin plavi svijet" koju su napisali unuka i djed  -  Mia Schwerer i njezin djed, poznati radijski novinar i dječji pisac Mladen Kušec. Mia je ispričala kako je kod djeda našla brojne fotografije dupina,  po njima su u njezinoj glavi nastajale priče koje su objavljene u knjizi.

Jučer je na Maloj loži nastupio  šibenski zbor  "Zdravo maleni" , a na ljetnoj pozornici "Zavod federacija Ljubljana i Cankarijev dom Ljubljana-Slovenija izveli su  dojmljivu predstavu "Kralj prisluškuje" po kratkoj priči  Itala Calvina.

Iz kategorije: Vijesti