Datum objave: 28. Lipanj 2013

Grad, Županija, policija, Muzej pridružuje se proslavi ulaska Hrvatske u EU

Diana Ferić
Diana Ferić

Niz institucija u Šibeniku pridružit će se proslavi ulaska Hrvatske u EU 30. lipnja i 1. srpnja.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Šibensko - kninska županija i Grad Šibenik, u suradnji s Međunarodnim dječjim festivalom, organiziraju niz aktivnosti u vremenu pred ulazak u EU i u noći 30. lipnja, uoči službenog pristupanja Hrvatske europskoj zajednici, 1. srpnja.

Centralna proslava pristupanja Hrvatske Europskoj uniji održat će se 30. lipnja na šibenskoj rivi. Na Trgu Pavla Šubića 1 u 22 sata nastupit će šibenske klape Babalubam i More, dok ćemo se 1. srpnja od 00.15 sati u Docu zabavljati uz šibenske glazbene snage, bendove Puls i Ti ritu piri pip.

Centralni događaj bit će na šibenskoj rivi točno u ponoć, kada će župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić podignuti na stup zastavu Europske unije uz zvuke europske himne, Ode radosti, koju će izvesti Šibenska glazba, kao jedan od mnogobrojnih prepoznatljivihbrendova Šibenika s kojima ponosno ulazimo u Europu.

U sklopu obilježavanja proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju točno u ponoć 30. lipnja na graničnom prijelazu Strmica načelnik Policijske uprave šibensko - kninske  Ivica Kostanić svečano će  otkriti ploču Europske unije. Bit će nazočni i Sandro Santini, zamjenik načelnika Policijske uprave, Damir Horvatović, voditelj Službe za granicu, Miljenko Lelas, načelnik Policijske postaje Knin teTomislav Vrdoljak, dožupan Šibensko-kninske županije, Josipa Rimac, gradonačelnica Grada Knina. Pridružit će im se  i predstavnici granične policije Bosne i Hercegovine.

Muzej Grada Šibenika također daje svoj obol  proslavi ulaska Republike Hrvatske u Europsku zajednicu pa će u ponedjeljak, 01. srpnja 2013. godine , prvog dana članstva Hrvatske UEU izložbeni prostori  stalnog postava i  izložba MDF-a biti otvoreni   za posjetitelje cijeli dan od 10 do 22 sata,a ulaz će biti besplatan.

Iz kategorije: Vijesti