Datum objave: 27. Lipanj 2013

Šibenska policija uz pomoć Ajaxa zaplijenila više od 800 grama heroina

Diana Ferić
Diana Ferić

Neuobičajeno veliku količinu heroina, jedne od najopasnijih droga, zaplijenila je Policijska uprava šibensko kninska od dilera i uživatelja na području Murtera i Pirovca, a značajnu ulogu u njezinu otkrivanju odigrao je policijska pas Ajax i njegov vodič Vjekoslav Burazer.  Riječ je o oko 800 grama, a preprodajom te droge moglo se zaraditi  oko milijun kuna i uništiti niz života.  O toj uspješnoj policijskoj akciji danas je održana konferencija za novinare u PU šibensko – kninskoj. Po riječima načelnika Ivice Kostanića svi osumnjičeni za zloporabu droge u toj akciji su u istražnom zatvoru i od prije su poznati policiji. Lani je od predoziranja drogom na šibenskom području umrlo 7 osoba, a pretpostavlja se da je uglavnom riječ o heroinu.

Rezultate uspješnih akcija otkrivanja nelegalne trgovine drogom namijenjenoj šibenskom tržištu na današnjoj su konferenciji za novinare priopćili Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave, njegov zamjenik Sandro Santini, Mirko Begura, zamjenik načelnika Službe kriminalističke policije i Anđelo Klarić, voditelj Odjela kriminaliteta droga, načelnik

Tijekom lipnja dovršena četiri kriminalistička istraživanja nad ukupno šest osoba, koje su osumnjičene za ukupno 51 kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom tih kriminalističkih istraživanja ukupno je pronađeno i oduzeto 726.3 grama bruto težine marihuane 824,5 grama heroina, 3.7 grama heptanona, pet bočica tekućeg heptanona, šest stabljike indijske konoplje, tri tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga, dvije tablete ekstazy, digitalne vage, više mobitela, 18.400 kuna, 4 000 EUR-a i 100 USD. Riječ je o novcu koji se dovodi u vezu s trgovinom drogom.

Naime, policijski službenici su pri redovnoj kontroli 18. lipnja oko 21.40 sati u mjestu Lepenica zaustavili 33-godišnjaka iz Vodica, koji je tom prilikom upravljao osobnim automobilom Škoda Fabia, a daljnjim postupanjem po nalogu Županijskog suda u Šibeniku to osobno vozilo je pretraženo i službeni pas „ Ajax“ detektirao je dva paketića bruto težine od 509 grama i 214 grama marihuane koju je osumnjičeni posjedovao radi neovlaštene prodaje. Tim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz Splita toga dana u Splitu 33 godišnjaku prodao pronađenu marihuanu, a pretragom njegova stana je pronađeno i od njega oduzeto 3.3 grama marihuane i dvije tablete ekstazi i digitalna vaga.

Nadalje, postupajući po ranije prikupljenim saznanjima na terenu 21. lipnja u večernjim satima u Pirovcu je zaustavljeno osobno vozilo Toyota Corolla, šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak iz Murtera, a u kojemu je kao putnik zatečen 35-godišnjak iz Tisnog. Zbog sumnje na kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dovedeni u prostorije Policijske uprave radi kriminalističkog istraživanja.
Daljnjim postupanjem temeljem naloga Županjskog suda u Šibeniku pri pretrazi njihovih obiteljskih kuća i vozila je pronađena je droga koju su posjedovali radi daljnje prodaje na našem području. Tijekom ovog postupanja pronađen je i naprijed navedeni novac.

Na državnoj cesti D-8 na predjelu Prosike 22. lipnja u večernjim satima pri redovnoj kontroli zaustavljen je motocikl kojim je upravljao 33-godišnjak sa šibenskog područja, koji je tom prilikom policijskim službenicima dragovoljno izručio 4.5 grama heroina.

U mjestu Lepenica 23. lipnja u prijepodnevnim satima pri redovnoj kontroli zaustavljeno je osobno vozilo Renault Laguna,bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji bosanskohercegovački državljanin koji je prepraćen u krug Policijske uprave, gdje je daljnjim postupanjem po nalogu Županjskog suda u Šibeniku pretraženo to vozilo. Pri pretrazi je službeni pas za detekciju droga „Ajax“ na zadnjem sjedištu detektirao paketić ispunjen sa smeđom praškastom tvari karakterističnom za opojnu drogu heroin bruto težine 620 grama, a 25-godišnjak ju je posjedovao radi neovlaštene prodaje na šibenskom području.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni, izuzev 33-godišnjaka iz Pirovca, uz kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, dovedeni u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

Iz kategorije: Vijesti