Datum objave: 26. Lipanj 2013

Predsjednik Josipović primio predstavnice Udruge poslovnih žena "Krug"

Diana Ferić
Diana Ferić

Među predstavnicima Udruge „Krug“ koje je primio predsjednik Josipović bile su Šibenčanke Zorana Ivić i Diana Ferić predsjednica ogranka te udruge u Šibensko – kninskoj županiji.                                                                                                                                                                                        

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas predstavnice Udruge poslovnih žena „Krug“ među kojima su bile Šibenčanke Zorana Ivić, vlasnica privatnih vrtića „Žižula“, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju poduzetnicu Hrvatske u kategoriji socijalnog poduzetništva i Diana Ferić, predsjednica ogranka Udruge poslovnih žena „Kruga“ u Šibensko – kninskoj županiji.

Predstavnice „Kruga“ upoznale su predsjednika Josipovića sa svojim radom i predstavile  mu aktivnosti Udruge koja već osamnaest godina radi na poticanju, promicanju i stvaranju što boljih uvjeta za razvoj ženskog poduzetništva u Hrvatskoj.

Predsjednica Udruge Terezina Orlić zahvalila je Predsjedniku Republike na prihvaćanju pokroviteljstva nad obilježavanjem Svjetskog dana poduzetnica  24. svibnja kao i na potpori ženskom poduzetništvu.

Od 2009. godine, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana dodjeljuju se nagrade najuspješnijoj menadžerici i poduzetnici za rezultate poslovanja u prethodnoj godini, a od 2012. godine dodjeljuje se i posebna nagrada u kategoriji socijalnog poduzetništva.
Predstavnice Udruge izvijestile su Predsjednika Republike i o daljnjim planovima. Riječ je o organizaciji zasjedanja Svjetske udruge žena poduzetnica FCEM u travnju iduće godine u Dubrovniku i o organizaciji kongresa poduzetnica Jadransko-jonskog područja ove godine u Dubrovniku. Čestitajući svim nagrađenim poduzetnicama, predsjednik Josipović podržao je daljnje aktivnosti Udruge „Krug“ u afirmaciji žena u poduzetništvu.

Izvor: Ured predsjednika RH
 

Iz kategorije: Vijesti