Datum objave: 25. Lipanj 2013

TUZLA „Šibenskom pričom“ obilježen Dan državnosti RH i ulazak Hrvatske u EU!

Diana Ferić
Diana Ferić

Velebnom izložbom fotografija Roberta Andrejaša  „Šibenska priča“ večeras je u „Kristalnoj dvorani“ hotela „Tuzla“ u Tuzli Konzulat Republike Hrvatske obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske i ulazak Hrvatske u EU.                                                 

                                                                                                                                                                                                   Konzulat Republike Hrvatske u Tuzli obilježio je večeras u 19 sati Dana državnosti Republike Hrvatske i ulazak Hrvatske u Europsku uniju izložbom fotografija „Šibenska priča“. Izložba je postavljena u „Kristalnoj dvorani“ hotela „Tuzla“. Autor izložbe je kandidat majstor umjetničke fotografije Robert Andrejaš, a večeras je ona doživjela svoje treće izdanje. Manji dio Andrejaševih umjetničkih fotografija Šibenika bio je prvi puta izložen 27. rujna 2012. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, a zatim 3. sibnja 2013. godine u Tuzli u uglednoj Međunarodnoj galeriji portreta.  


„Šibenska priča“ je u Tuzli postigla veliki uspjeh. Međunarodna galerija portreta bila u potpunosti ispunjena posjetiteljima koji su osim u fotografijama, uživali u stihovima Hanibala Lucića koje je čitao glumac Irfan Kasumović i skladbama Joaquina Rodriga koje su izvele svjetski poznat gitarist Sanel Redžić i prof. Zrinka Andrejaš. Tu izložbu bio je otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Tonči Staničić, a među gostima su bili konzul Republike Hrvatske u Tuzli, Davor Zujić, ataše za kulturu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, Matija Bučar, voditeljica Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić Šibenik, Zdenka Bilušić, direktorica Galerije sv. Krševana Šibenik, Antonija Modrušan, Ministrica obrazovanja, nauke kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Nađa Avdibašić Vukadinović, te brojne druge osobe iz javnoga života Tuzle, Bosne i Hercegovine, i Republike Hrvatske.


Po otvaranju izložbe, posjetitelji su imali priliku uz glazbu Gislea  Martensa Meyera pogledati i osamnaestominutnu projekciju svih izloženih crno bijelih fotografija kojima je umjetnik u potpunosti uskratio naknadnu digitalnu obradu i predstavio ih baš onakvim kakvima ih je autor vidio kroz vizir fotoaparata.


Večeras je zahvaljujući potpori  Tuzlanskog sajma, tvrtke Forma nuova i studija Foto Mudi u „Kristalnoj dvorani“ hotela „Tuzla“ postavljen reprezentativni izbor fotografija Šibenika koje je tijekom punih 35 godina snimio Robert Andrejaš.
Riječ je o iznimnom kulturnom i društvenom događaju u čijem su središtu Šibenik, njegova baština i vedute.

Iz kategorije: Vijesti