Datum objave: 23. Lipanj 2013

"Dani zmaja" u Marini Frapa u Rogoznici

Diana Ferić
Diana Ferić

Blizinu dvaju prirodnih fenomena, Zmajevog oka i Zmajevog uha u vezi s kojima postoje i legende Marini Frapa u Rogoznici iskoristila je za organiziranje jednog zanimljivog događanja . Prvi put ove godine održali su manifestaciju „Dani zmaja“ koja je završila sinoć,a na na kojoj je sve od kostima do događaja bilo vezano za zmajeve. Na štulama su posjetitelje dočekivale zmajeve djevojke, posjetitelji su mogli na svom tijelu tetovirati zmaja, učenici OŠ Rogoznica na svom su štandu prodavali ukrasne predmete koje su sami izradili s motivima zmaja ,a vrhunac su bila dva igrokaza koje su izveli prema legendama o zmaju koji izlazi iz Zmajevog oka kada to jezero prokuha. Naime, Marina Frapa je raspisala natječaj za tri osnovne škole i to u Marini, Rogoznici i Primoštenu za tekstove za igrokaze na tu temu i prvu nagradu dobila je upravo OŠ Rogoznica. Tekstove napisali djelatnici te škole, a glumila su djeca. Kako doznajemo od Jure Mule, direktora te marine to je samo početak, a sljedeće godine imaju u planu suradnji sa šibenskim kazalištem.

U sklopu tog zabavnog programa indijski ples izvela je akademska glazbenice Antonije Karuza,a i gastronosnmka ponuda je bila prilagođena temi te manifestacije. U sklopu "Dana zmaja" umjetnici su slikali na temu legende o zmaju i Zmajevu oku.

„Dane zmaja“ u Marini Frapa iskoristili su i za prezentaciju jedinstvenog mjesto u Hrvatskoj, prvog podmorskog bara „Zmajeva špilja“. „ Ovaj podvodni bar svjetska je i jedinstvena atrakcija koja svojim neobičnim ambijentom plijeni veliku pažnju kako domaćih tako i stranih gostiju. Rasvjeta i namještaj pomno su odabrani. Nesvakidašnji ambijent s prozorima u riblji svijet hrvatskog podmorja razlog je više da posjetite našu špilju te se prepustite morskim čarima na sasvim drugačiji način. On funkcionira kao klub i onaj tko želi zakupi ga za određene prigode.“, objasnila nam je Mia Pešić, marketing menadžerica u Marini Frapa.

U uređenje te atrakcije utrošeno je milijun eura.

Iz kategorije: Vijesti