Datum objave: 22. Lipanj 2013

FOTO: Otvorenje 53. MDF -a oduševilo djecu u odrasle

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstava „Sedmi kontinent“ Leona Lučeva i Petre Radin kojom je sinoć otvoren 53. Međunarodni dječji festival u Šibeniku oduševila je i male i velike gledatelje, prema prvim reakcijama koje smo čuli. Posebne simpatije, ali i priznanje kod publike izazvala su šibenska djeca glumci i plesači koji su nosili cijelu predstavu – među njima u glavnim ulogama Zvončica Modrušan, Lucija Alfier, Ante Vukov, Alan Vranić, Ema Vranić, Emil Erak, Loreta Gracin, Matea Drezga, blizanke Petra i Jana Šveljo, Kristina Čaleta i Zvonimira Mijić, članice i članovi šibenskih dječjih dramskih skupina.

Taj glazbeno scenski spektakl bio je ugodan i oku i uhu, ali je prenio i snažnu poruku odraslima da ne zaborave da su i oni nekad bili djeca i upozorio na neshvaćenost,a često i neuvažavanje u odnosima u modernim obiteljima.

Na otvorenju je izostao predsjednik RH Ivo Josipović koji je pokrovitelj Festivala, a u njegovo ime bio je nazočan Vladimir Stojisavljević, pomoćnik ministrice kulture RH koji je djeci poželio „najpametniji, najzabavniji i najveseliji festival“. U svom kratkom obraćanju na svečanosti otvorenja Festivala šibenski gradonačelnik, dr. Željko Burić je istaknuo: „Djeca se vesele životu, neopterećena su međusobnim odnosnima, vjerom i bojom. Naša je dužnost i obveza pratiti ih. A što može gradonačelnik napraviti? Može otvoriti dušu i srce, kale, stepenice i bute ovog prekrasnog grada, najljepšeg grada u Hrvata. Uživajte i veselite se“.
Kao gosti svečanost otvorenja uveličali su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Vukovara Željko  Sabo.

Nakon otvorenja i vatrometa održan je i tradicionalni prijem za sve sudionike i goste MDF –a rođendansku tortu prvi su zarezali Leon Lučev i Mate Gulin.
 

 

 

 

 

Objavljeno ranije:Zastava Međunarodnog dječjeg festivala podignuta je po 53. put večeras u Šibeniku koji je narednih 15 dana, koliko festival traje metropola djece cijelog svijeta. Festival je otvoren glazbeno – scenskom čarolijom „Sedmi kontinent“ Leona Lučeva i Petre Radin koja govorio o obitelji, djeci i roditeljima, koji su nekad bili jeca, ali su to razdoblje života pomalo zaboravili. Glavni akteri su pet obitelji od kojih svaka nosi svoje probleme koje ne znaju objasniti djeci pa djeca spas nalaze u internetskoj igrici "Sedmi kontinent".

Na ovogodišnjem Međunarodnom dječjem festivalu bit će izvedeno 140 programa, a sudjelovat će 140 ansambala i umjetnika. Festival će trajati do 6. srpnja. U Šibeniku će gostovati ansambli iz 7 zemalja, iz Izraela, Makedonije, Poljske, Slovačke, Slovenije, Italije i Španjolske. Festival ove godine organizira čak 28 dječjih radionica u kojima će prema sadašnjim procjenama sudjelovati između oko 700 djece iz Šibenika, ali i drugih hrvatskih gradova.
 

Iz kategorije: Vijesti