Datum objave: 21. Lipanj 2013

Klaunovidoktori uveseljavali prolaznike na šibenskim ulicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije bilo prolaznika danas na šibenskim ulicama kojima osmijeh na lice nisu izvukli klaunovidoktori dok su uz vedru i lepršavu glazbu, u cirkuskoj paradi prolazili središtem Šibenika. Riječ je o sudionicima Kalunkampa koji se proteklih dana održao u Murteru, a na njemu je sudjelovalo oko 150 klaunova iz cijelog svijeta. Oni su danas oko 11 sati iz Murtera u Šibenik stigli brodom, a nakon toga su do 12 sati izvodili cirusku paradu po središtu Šibenika.

Potom je poznati fotograf Šime Strikoman snimio milenijsku fotografiju klaunovadoktora.

Na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika , Međunarodnog dječjeg festivala, predstavnici R udruga RED NOSES International i CRVENIH NOSEVA najavili su novi projekt - slikovnicu CRVENIH NOSEVA „Dr. Nosek“.

Međunarodna organizacija RED NOSES CLOWNDOCTORS INTERNATIONAL (RNI Clowndoctors) je organizacija koja na europskoj i svjetskoj razini okuplja artiste, cirkuske umjetnike, glumce, muzičare, plesače i druge umjetnike iz domene scenskog izričaja, a u cilju donošenja smijeha, pozitivne životne energije i iskonske radosti bolesnima i ljudima koji pate, a ponajprije bolesnoj djeci.

Organizacija RNI broji više od 350 klaunova iz jedanaest zemalja, a CRVENI NOSEVI – klaunovidoktori Hrvatska, od 2010. godine, postaju sedma po redu, pridružena zemlja partner.

Hrvatska organizacija CRVENI NOSEVI – klaunovidoktori trenutno broji devet rezidentnih klaunova, koji na kontinuiranoj, svakodnevnoj razini, od jeseni 2010. godine, posjećuju pet hrvatskih bolnica te ostvaruju desetak gostovanja godišnje u druge medicinske i rehabilitacijske ustanove namijenjene zdravlju djece, odraslih, kao i starijih i nemoćnih osoba.

Iz kategorije: Vijesti