Datum objave: 20. Lipanj 2013

Klaunovidoktori uveselili djecu na Dječjem odjelu šibenske bolnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Klauonovidoktori posjetili su i obradovali danas djecu na Odjelu pedijatrije šibenske Opće bolnice, a s njima je bio i  šibenski gradonačelnik dr.  Željko Burić. Gegovima, šalama, svirkom i pjesmom nasmijali su male šibenske pacijente, što je ih njihov temeljni cilj - donositi radost i veselje. Posjet je dio programa KlaunKampa međunarodne organizacije RED NOSES International u organizaciji udruge CRVENI NOSEVI klaunovidoktori, koji se održava od 18.-21. lipnja na Otoku Murteru, prenosimo sa službenog portala Grada Šibenika. 



U Kampu će sudjelovati 150 klaunovadoktora te administrativno osoblje iz  deset zemalja uključenih u Crvenonosni klaundoktorski pokret.

U okviru RNI KlaunKampa 2013. odvijat će se danonoćne radionice, predavanja, zabavni programi, a kao  vrhunac, u petak, 21. lipnja održat će se i velika KlaunParada u gradu Šibeniku.

KlaunParada započinje u petak, 21.6. u 11 sati na šibenskoj rivi spektakularnim dolaskom klaunovadoktora brodom iz Murtera te će 150 klaunova na ulicama grada Šibenika izvesti cirkusku Paradu.

KlaunParada završava u 12 sati ispred hotela Jadran, kada će poznati fotograf Šime Strikoman napraviti milenijsku fotografiju klaunovadoktora.

Nakon toga održat će se konferencija za medije uz sudjelovanje predstavnika Grada Šibenika, Turističke zajednice, Međunarodnog dječjeg festivala, RED NOSES International i CRVENIH NOSEVA na kojoj će se najaviti i novi projekt – slikovnica CRVENIH NOSEVA „Dr. Nosek“.



Međunarodna organizacija RED NOSES CLOWNDOCTORS INTERNATIONAL (RNI Clowndoctors) je organizacija koja na europskoj i svjetskoj razini okuplja artiste, cirkuske umjetnike, glumce, muzičare, plesače i druge umjetnike iz domene scenskog izričaja, a u cilju donošenja smijeha, pozitivne životne energije i iskonske radosti  bolesnima i ljudima koji pate, a ponajprije bolesnoj djeci.

Organizacija RNI broji više od 350 klaunova iz jedanaest zemalja, a CRVENI NOSEVI – klaunovidoktori Hrvatska, od 2010. godine, postaju sedma po redu, pridružena zemlja partner.

Hrvatska organizacija CRVENI NOSEVI – klaunovidoktori trenutno broji devet rezidentnih klaunova  koji svakodnevno  od jeseni 2010. godine, posjećuju pet hrvatskih bolnica te ostvaruju desetak gostovanja godišnje u druge medicinske i rehabilitacijske ustanove namijenjene zdravlju djece, odraslih, kao i starijih i nemoćnih osoba.

FOTO:Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti