Datum objave: 18. Lipanj 2013

Upoznajte klaunovedoktore koji uveseljavaju bolesnike širom svijeta

Diana Ferić
Diana Ferić

Crvenonosevi -  klaunovi doktori, predstavnici udruga širom svijeta koji pružaju radost i smijeg djeci i odraslima u bolnicama okupit će  se danas do  21. lipnja u Murteru na međunarodnom kampu. Očekuje se oko 170 klaunova i administrativnog osoblja iz osam partnerskih organizacija klaunovadoktora  i to iz Austrije, Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Poljske, Njemačke i Novog  Zelanda . Oni će tijekom ta tri dana sudjelovati na umjetničkim i stručnim radionicama vezanim za  njihove aktivnosti pomoći bolesnima  i nemoćnima u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.
Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.
Koordinaciju programa udruge provodi međunarodna organizacija „RED NOSES Clowndoctors International“ sa sjedištem u Beču.

Od početka uvođenja redovnih programa posjeta bolnicama u listopadu 2010. do prosinca 2012. klaunovidoktori  su 283 puta posjetili bolnice  i domove  za starije i nemoćne kako bi smijehom i životnom radosti razveselili 16.450 bolesnih i nemoćnih.

Oni će 20. lipnja  posjetiti  Dječji odjel  Opće bolnice Šibenik,a u okviru 53. Međunarodnog dječjeg festivala  organizirat će okrugli stol  o podizanju razine svijesti o klaunskim vještinama,    klaunu kao glumcu i klaunu kao terapeutu, a 21. lipnja će se družiti s građanima na šibenskoj rivi. 

Iz kategorije: Vijesti