Datum objave: 18. Lipanj 2013

Prekinuta konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Sjednica je prekinuta već nakon prve točke dnevnog reda tijekom koje nije izabrano mandatno povjerenstvo. Presudna je bila suzdržanost nezavisnog vijećnika Ante Gašperova.                                                                                                                     

Gradsko vijeće grada Šibenika nije sa danas uspjelo konstituirati. Sjednica je prekinuta već nakon prve točke dnevnog reda tijekom koje je trebalo biti izabrano mandatno povjerenstvo. Predloženi članovi mandatnog povjerenstva nisu dobi potreban broj glasova pa sjednicu nije bilo moguće nastaviti. Iako je protiv Željka Dulibića i Ante Rakića kao članova povjerenstva glasovao samo jedan vijećnik presudila je većima suzdržanih među kojima su bili vijećnici nezavisne liste Ante Gašperova.
Ante Gašperov je izjavio da je bio suzdržan samo zbog toga što njegov potencijalni partner s kojim j obavio pregovore o suradnji nije bio siguran je li u cijelosti zakonit i je li ostvariv njegov uvjet da se pri legalizaciji bespravno izgrađenih objekata izjednače u pravima oni koji su svoje objekte legalizirali prije smanjenja cijena komunalne naknade s onima koji su ih legalizirali nakon smanjenja cijena naknade. Kao što je poznato na Ante Gašperov je na posljednjoj sjednici prošlog saziva Gradskog vijeća Grada Šibenika tražio da se uvjeti legalizacije izjednače te da se svim građanima koji su svoje objekte legalizirali prije poskupljenja vrati razlika u cijeni. Tada njegov prijedlog nije usvojen ali on od njega nije odustao nego ga je deklarirao kao jednu od najvažnijih točaka svog izbornog programa.
"Na prvom mjestu mjestu mi je ono što sam obećao građanima. Budući da od HDZ-a nisam dobio jamstva da će problem izjednačavanja prava građana pri legalizaciji bespravno izgrađenih objekata biti moguće staviti na dnevni red sjednice Gradskog vijeća, da ga je moguće provesti u skladu sa zakonom i da Grad Šibenik može podnijeti povrat novca uplaćenog prije smanjenja cijena komunalne naknade pri legalizaciji, bio sam suzdržan kako bih i sebi i HDZ-u, s kojim sam utanačio sve pojedinosti o suradnji i dobio jamstva da će biti provedene sve točke mog izbornog programa, dao vremena da sagledamo taj problem te ga ili provedemo ili od njega odustanemo ako ne postoje zaista realne zakonske mogućnosti za njegovo ostvarivanje." - kazao je Ante Gašperov.

Iz kategorije: Vijesti