Datum objave: 11. Lipanj 2013

Nesvakidašnji požar u Plavom neboderu – opušak zapalio dva stana i automobil?

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo dana nakon što su vatrogasci intervenirali zbog zagorjelog ručka u Plavom je neboderu izbio novi, ovoga puta pravi požar.                                                                                                                                                                                                                                                                            

Šibenski vatrogasci morali su u samo dva dana dva puta gasiti požar u šibenskom Plavom neboderu u Ulici Stjepana Radića. Prvi puta su pod Plavi neboder morali doći u nedjelju jer im je dojavljeno da kroz prozor jednog stana kulja dim. Pokazalo se, srećom, da je riječ o lažnoj uzbuni. Nije bilo požara već se dimio zagorjeli ručak jedne domaćice.

No jučer ujutro situacija je bila ozbiljna. U Plavom je neboderu izbio stvarni požar. Navodno je netko s viših katova bacio opušak koji je uletio u spavaću sobu na desetom katu i zapalio posteljinu. Pokušavajući spriječiti širenje požara vlasnica stana je zapaljenu posteljinu bacila kroz prozor ali je ona pala na sušilo za rublje dva kata ispod nje i izazvala novi požar. Vidjevši što se događa vlasnica stana na osmom katu bacila je zapaljeno rublje koje je palo na automobil koji je bio parkiran ispod nebodera pa je i on planuo.
Materijalna šteta u ovoj pomalo bizarnoj seriji požara nije velika. Vatrogasci su ponovno bili brzi i učinkoviti. O ovom nesvakidašnjem događaju bit će još riječi jer je policija o svemu što se dogodilo izvijestila Općinsko državno odvjetništvo koje će istražiti što se dogodilo te pokrenuti postupke protiv osobe koja je, navodno, nemarno odbačenim opuškom cigarete ugrozila imovinu i živote stanara Plavog nebodera.  
        
 

Iz kategorije: Vijesti