Datum objave: 10. Lipanj 2013

Šibenski Lions klub pobratimio se s Lionsima u slovenskim Domžalama

Diana Ferić
Diana Ferić

ions klub Šibenik i Lions klub Domžale potpisali su 8. lipnja svečanu povelju o bratimljenju čime je ostvarena dugogodišnja želja jednog i drugog lions kluba o uspostavi dugoročne suradnje koja bi trebala rezultirati i zajedničkim akcijama. Bratimili su se u Radomlju pored Domžala, a svečanosti su, uz članove jednog i drugog kluba, prisustvovali i Alenka Marter, guvernerka Distrikta 129 – Slovenija i 1. viceguverner Jurij Šarman. Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednik LK Domžale Benjamin Hafner i predsjednik LK Šibenik Slaven Jakelić koji su, među ostalim, pročitali i tekst u kojem su istaknuti temeljni postulati ovog svečanog čina i smjernice buduće suradnje.

Bratimljenje hrvatskog i slovenskog lions kluba potaknuli su Jere Gašperov (LK Šibenik) i Jure Srhoj (LK Domžale), Slovenac dalmatinskih korijena, kojem su roditelji s otoka Hvara. Sam čin bratimljenja dogovaran je skoro godinu dana. Slovenci su se pokazali kao izvrsni domaćini, a za svoju, sada već lions braću iz Šibenika, organizirali su obilazak Ljubljane i izlet na Bled.

Između dva bratska kluba, koji su i tako potvrdili jedan od temeljnih ciljeva lionizma, razmijenjeni su i prigodni darovi. Uz klupska obilježja Šibenčani su svojim slovenskim pobratimima darovali šibensku kapu, travaricu i babić šibenske Vinarije, drniški pršut i akvarel Nevena Jakovljevića s motivom Šibenika. Uzvratni susret dvaju klubova bit će bit će organiziran u rujnu ove godine.

Lions klubu Šibenik to je treće bratimljenje u njegovoj četrnaestogodišnjoj povijesti. Prije Domžala, šibenski lionsi bratimili su se s lions klubovima iz Rima (Italija) i Poitiersa (Francuska). „Bratimljenjem u Domžalama, LK Šibenik zaključio je još jednu plodnu lions godinu, koja završava 30. lipnja. Da se u klubu dobro radilo potvrđeno je na Brijunima, na netom održanoj Konvenciji Distrikta 126 – Hrvatska na kojoj je dogovoreno da domaćin Konvencije 2014. bude upravo Šibenik. Nova guvernerica Distrikta 126 – Hrvatska Nada Arbanas donijela je odluku da prošlogodišnji predsjednik LK Šibenik Nikola Urukalo, u lions godini 2013./2014. bude predsjednik Zone Jug, koja okuplja lions klubova s područja Šibensko-kninske i Zadarske županije“, doznajemo i šibenskom Lions klubu.

Iz kategorije: Vijesti