Datum objave: 10. Lipanj 2013

Maja Trlaja-nova voditeljica Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Maja Trlaja, dosadašnja festivalska referentica nova je voditeljica Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik. Tako je danas odlučilo Kazališno vijeće HNK Šibenik, kako nam je potvrdio njegov predsjednik Duško Šarac. Ona je na tom mjesto naslijedila dugogodišnju voditeljicu Jasenku Ramljak koja je početkom ove godine umirovljena.

„Povjerenstvo koje je formirala ravnateljica HNK Šibenik preporučilo je Maju Trlaju, kao najboljeg od troje kandidata koji su se javili na natječaj i mi smo to samo pritvrdili. Ne želim se  uopće osvrtati na neke navode da natječaj nije bio u skladu sa zakonom. Sve je obavljeno regularno“, kazao nam je nakon sjednice Kazališnog vijeća Duško Šarac.

Ravnateljica HNK Šibenik Nera Gojanović također nam je izjavila kako je natječaj proveden po zakonu, a da svatko tko misli drukčije može podnijeti tužbu ili prijavu nadležnim tijelima. Naime, postoje tvrdnje da je natječaj raspisan protivno  postojećoj Sistematizaciji radnih mjesta jer  da je tražena samo godina umjesto  tri godine radnog iskustva, no Nera Gojanović ističe kako je Kazališnio vijeće to promijenilo.

Maja Trlaja, diplomirana je pedagoginja i nekadašnja šibenska manekenka. Proteklih nešto više od godinu dana radila je u Direkciji MDF –a kao festivalska referentica.

Iz kategorije: Vijesti