Datum objave: 10. Lipanj 2013

PRIMOPREDAJA VLAST: Dr Županović ponudio suradnju novoj gradskoj vlasti

Diana Ferić
Diana Ferić

Primopredaja vlasti u Gradu Šibeniku između dosadašnjeg gradonačelnika dr. Ante Županovića i novog gradonačelnika dr. Željka Burića prošla je u protokolarnoj i  atmosferi  uvažavanja, uz kurtoazne riječi s jedne i s druge strane. Dr. Ante Županović je svom nasljedniku čestitao na pobjedi i zaželio mu puno uspjeha u vođenju Šibenika,a ponovio je i kako mu stoji na raspolaganju u vezi sa svim projektima važnim za grad Šibenik.

„Naš grad je mali i moramo se oslanjati jedni na druge za dobrobit Šibenika“, istaknuo je Županović.

Dr. Ante Županović je gradonačelniku predao i Izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga Grada Šibenika s izvješćima po svakom upravnom. Gradonačelnik dr. Željko Burić se u svom obraćanju zahvalio medijima na praćenju kampanje koju je ocijenio korektnom i orijentiranom na projekte i ideje. Zahvalio se svojim prethodnicima i također naglasio kako će, ako bude potrebno, prihvatiti ponuđenu suradnju.

„Šibenik je prelijep i prevažan da bismo naše male taštine stavili ispred interesa grada“, istaknuo je novi gradonačelnik“. Na primopredaju vlasti nazočni su bili i oba dosadašnja i sadašnja zamjenika gradonačelnika.

Nakon službenog dijela novinarima se obratio dr. Željko Burić tražeći nekoliko dana poštede dok ne uđu u posao za bilo kakve izjave. Kazao je kako mu situacije kao što je primopredaja vlasti stvaraju ipak „grop u želucu“. „Mi sada dolazimo kao pobjednici, a ove ljude koje nasljeđujemo ja sve poznam i to baš nije ugodna situacija. Ali to je dio demokracije. Moram istaknuti da posebno cijenim gestu dr. Županovića koji nam je ponudi suradnju. Naša vlast će koristiti sve ono dobro što su nam prethodnici ostavili,a ispravljat ćemo ono za što mislimo da bi trebalo biti drukčije“, izjavio je dr. Burić i nakon toga s novinarima nastavio druženja u obližnjem kafiću uz kavu.

Iz kategorije: Vijesti