Datum objave: 07. Lipanj 2013

Počast Draženu odalo novo vodstvo Grada i mali košarkaši

Diana Ferić
Diana Ferić

Počast Draženu Petroviću, najboljem hrvatskom sportašu, košarkaškom Mozartu, odavala se i danas, na dan njegove tragične pogibije, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća uz njegov spomenika i na Spomen koš na Baldekinu.
Vijence su položili i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta, župan Goran Pauk te predstavnici šibenskih košarkaških prvoligaša i djeca iz njihovih klubova.

Prigodnim riječima obratio se Miro Kotarac, jedan od prvih Draženovih trenera.

„Sjećam ga se kad je dolazio s devet godina i kada sam se šokirao vidjevši što radi s loptom. Već tada smo znali da će postati veliki igrač. Ali on je postao i veliki domoljub i veliki čovjek. Dražen košarku nije igrao, Dražen se košarke igrao!“, kazao je Kotarac o šibenskom Malom.

O Draženu kojeg je osobno poznavao i s kojim je živio u istom kvartu, gradonačelnik Željko Burić kazao je da mu je velika čast što je bio suvremenik čovjeka kojeg je upoznao čitavi svijet.

„Neka Ti Bog da mir i spokoj i vječna Ti slava“, istaknuo je.

Na kraju, svi su se složili kako bi Dražen danas bio najsretniji i najponosniji na djecu koja nastavljaju igrati igru koja je obilježila njegov život. Ispred koša u Preradovićevoj, na igralištu na Baldekinu ili u sportskoj dvorani, oni su njegov živući spomenik, a on njihova inspiracija dok po završetku svakog treninga u školi košarke izgovaraju vječno ime Dražen, prenosimo s portala Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti