Datum objave: 04. Lipanj 2013

Ugovor potpisan -Vice Krnčević odlazi proučavati kitove na Azore

Diana Ferić
Diana Ferić

Vice Krnčević,diplomirani inženjer šumarstva, koji, kako smo već javljali, odlazi na usavršavanje na Azore u Portugalu u sklopu Eurodyssee programa potpisao je danas ugovor sa šibensko – kninskim županom Goranom Paukom budući da je Županija od 2012. godine aktivni sudionik tog programa. Na Azorima preko istog projekta već mjesec dana boravi i mlada Šibenčanka Ana Stošić. Smisao tog programa je omogućiti mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina da obave praksu u nekoj od članica EU –a, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina kao bi se poticala fluktuacija mladih u Europi i povezivanje država i regija.

Vice će na Azorima proučavati kitove. „Radujem se praksi na Azorima,a a ovo ovom projektu mogu reći sve najbolje. Prema mojim informacijama stipendija koju ću dobivati bit će mi dovoljan za život“, kazao je Vice dodajući kako ima i veliku potporu roditelja. On će od 17. srpnja ove godine šest mjeseci u tvrtki DiveAzores u Ponta Delgadi, na Azorima,a prikupljat će i analizirati podatke o kitovima. Njega je regija Azori odbrala kao najboljeg kandidata koji se javio na natječaj.

Program Eurodyssee podrazumijeva razmjenu mladih stručnjaka među državama pa jen tako zahvaljujući tom programu u Šibeniku tri mjeseca boravila mlada Španjolka Pilar Gomis koja je odradila praksu u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti