Datum objave: 04. Lipanj 2013

POBJEDA HNS-a U PIROVCU:Ivan Gulam najmlađi je načelnik općine u Hrvatskoj!

Diana Ferić
Diana Ferić

Izborna pobjeda mladih školovanih HNS –ovaca u Općini Pirovac, načelnika Ivana Gulama i njegovog zamjenika Ante Čubrića, koji su „svrgnuli“ s vlasti HSS – ova Antu Šparicu nakon 12 godina privukla je posebnu pozornost medija. Ivan Gulam, mladi ekonomist sa zavidnim životopisom koji na funkciju načelnika dolazi s mjesta agenta jedne švicarske tvrtke za megajahte, sada je i najmlađi općinski načelnik općine u Hrvatskoj, a taj je naslov oduzeo svom susjedu, načelniku Općine Tisno Ivanu Klarinu, koji je pobijedio i na ovim i na prošlim lokalnim izborima nakon kojih je bio najmlađi načelnik.

Potencijala tog izbornog uspjeha u Pirovcu, koji je k tomu postigao HNS samostalno, svjesni su i u Županijskom HNS – u pa su na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku predstavili pobjednike pirovačkih izbora. Zanimljivo je i da su i Gulam i Čubrić, akademski građani, ali su i dalje studenti - Gulam  studira  magistar ekonomije, a Čubrić, kao diplomirani ekonomist smjera poslovne informatike, do sada zaposlen u osnovnoj školi kao nastavnik, studira na Filozofskom fakultetu u Zadru pa nije netočno reći niti da će Općinu Pirovac sada voditi dvojica studenata.

Ivan Gulam, novi načelnik te općine je na današnjoj konferenciji za novinare kazao kako su na vlast došli s jasnim planom što će napraviti i da imaju osmišljene projekte od turizma do infrastrukture i poljoprivrede. Istaknuo je kako se u proteklih 20 godina u Pirovcu nije dogodila niti jedna kapitalna investicija i da je građanima bilo dosta te stagnacije. Nastavit će projekt gradnje marine ali će ga obogatiti dodatnim sadržajima. Ante Čubrić je istaknuo kako će promijeniti i odnos prema građanima te da će, kako je kazao, dosadašnje monologe u kojima je načelnik naređivao, a ostali izvršavali njegove zamisli oni razviti dijalog s građanima i transparentnu vlast.

Kada je riječ o izborima u Gradu Šibeniku Petar Baranović, predsjednik ŽO HNS –a i dosadašnji zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika kazao je kako se nada da će HDZ voditi grad odgovorno, ali da će HNS u Gradskom vijeću biti korektna ali agilna opozicija i korektiv vlasti. Ogovarajući na novinarsko pitanje kazao je kako je HDZ poznat po svojoj isključivosti te da vjeruje da će smijeniti sve ljude na vodećim mjestima u Gradu koji ne pripadaju njihovoj opciji te da se i ne nada da će biti kao dosadašnja koalicija koja je na nekim rukovodećim mjestima, nakon izbora, ostavila kadrove koje su zatekli.
 

Iz kategorije: Vijesti