Datum objave: 04. Lipanj 2013

SDP O IZBORNIM REZULTATIMA: Čestitamo pobjednicima, ali bit ćemo oštra oporba

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr. Ante Županović, dosadašnji gradonačelnik Grada Šibenika opvrgnuo je  na današnjoj je konferenciji za novinare u šibenskom SDP – u  spekulacije da će bit imenovan stečajnim upravitelj šibenske bolnice. Na pitanje što će raditi u dogledno vrijeme, nakon što preda vlast, kazao je da će se najprije odmoriti jer otkako je došao na funkciju gradonačelnika imao vrlo malo prilike za odmor. „Ono što sigurno znam je da će biti u zdravstvenom timu na Mediteranskim igrama i to me jako veseli,a za sve ostalo vidjet ćemo što će biti. Sljedeće godine punim 65 godina pa mogu otići u mirovinu, ali ja svoj posao volim i sigurno ću mu se vratiti. Isto tako sam siguran da ću  i dalje raditi  za dobrobit mog Šibenika“, kazao je dr. Županović odgovarajući na pitanja novinara.

Konferenciju za novinare sazvali su uz njega i Franko Vidović, predsjednik GO SDP –a Šibenika i njegov zamjenik te Anita Bara, predsjednica ŽO SDP –a i kandidatkinja za županicu Šibensko – kninske županije.
Svi su čestitali pobjednicima izbora, a Franko Vidović i dr. Županović su kazali da će surađivati na svim projektima koji su na dobrobit Šibenika te da pobjednicima žele da nastave raditi kao što su radili i oni. „Ja neću biti poput saborskih zastupnika HDZ –a i nemam namjeru, kao saborski zastupnik, blokirati projekte iz Šibenika zato što je na vlasti druga politička opcija. Nastojat ću svom gradu pomoći koliko mogu jer želim da u njemu dobro žive moja djeca“, kazao je Vidović no unio je u svoje izjave i dozu sarkazma: „Drago mi je čuti da će naši nasljednici nastaviti sve projekte koje smo mi započeli,a tvrdili su da nismo ništa radili. Znači li to da će nastaviti raditi „ništa“, odnosno ono što mi nismo radili“, dodao je.

Svi troje su se zahvalili biračima koji su im dali potporu, navodeći kako je u Gradu Šibeniku pobjeda bila „tjedna“, ali da je to pobjeda i da se u demokraciji to mora uvažavati, ali su najavili da će i predstavičkim tijelima biti oštra oprba i da će im "dattati za vratom".

Anita Bara je istaknula kako je u predizbornoj kampanji nastojala prezentirati projekte koji su dobri za Županiju i kritizirati način na koji se Županija vodila posljednjih 20 godina. „To što većina građana, prema rezultatima izbora, ipak misli da se radilo dobro i što je povjerenje ponovno dala HDZ – u i partnerima poštujem i zadovoljna sam što sam iz ove kampanje izašla čistih ruku“, istaknula je Bara.

Na pitanje je li točno da je uži dio Šibenika glasao za dr.  Županovića, a prigradska naselja za dr. Burića, Vidović je kazao da Šibenik gleda kao cjelinu i da ga tako ne djeli, ali da je točno da su izborne rezultate presudili glasači u Ražinama i još nekim prigradskim naseljima.

Iz kategorije: Vijesti