Datum objave: 03. Lipanj 2013

Primopredaja vlasti već u četvrtak, kamo odlazi dosadašnji gradonačelnik?

Diana Ferić
Diana Ferić

Primopredaja vlasti između dosadašnjeg gradonačelnika dr. Ante Županovića i novog gradonačelnika dr. Željka Burić bit će, najvjerojatnije, obavljena već u četvrtak 6. lipnja. Nova gradska vlast će, kako su danas kazali novinarima, kada preuzme „palicu“ grada i obavi uvid u gradsku blagajnu tek pouzdano znati što su naslijedili. U kuloarima se govorio o tomu da stanje u gradskom proračunu nije sjajno i da je dosta toga ostalo neplaćeno.

Novi gradonačelnik dr Željko Burić novinarima je danas kazao kako neće a priori tražiti od pročelnika gradskih upravnih ureda i direktora gradskih poduzeća da stave mandat na raspolaganje već će o njihovom statusu odlučiti u skladu sa zakonom budući da su svi izabrani putem natječaja. No, ostaje činjenica da se dio pročelnika, izravno ili neizravno, angažirao u predizbornoj kampanji političke opcije koja je izgubila izbore pa su vjerojatno i sami svjesni toga da su promjene neminovne.

Javnost  zanima u prvom redu gdje odlazi dr Ante Županović koji je prije dolaska na mjesto gradonačelnika bio ravnatelj Doma zdravlja, a to je mjesto popunjeno. Govori se o tome da će on biti stečajni upravitelj šibenske bolnice budući da to određuje Ministarstvo zdravstva. Međutim, spominje se i da bi na tu fukciju mogla   Anita Bara koja je na proteklim izborima, kao kandidatkinja SDP –a i partnera za mjesto županice bila zapažena i dobro se držala iako je u drugom krugu izgubila izbore. U svakom slučaju, dosadašnji gradonačečnik je odmah  sinoć pokazao visko razinu demokratičnosti i kulture te je odmah  dr. Buriću čestitao  na pobjedi uz nadu da će dobro voditi Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti