Datum objave: 03. Lipanj 2013

Anita Bara izgubila izbore, ali mnogi je smatraju dobitnicom

Diana Ferić
Diana Ferić

Anita Bara, kandidatkinja SDP –a, HNS –a, HSLS –a, i HSU – a izgubila je u drugom krugu u utrci za mjesto župana Šibensko –kninske županije od Gorana Pauka s oko 6 posto glasova razlike, ali mnogi je smatraju jednom od dobitnika izbora. Naime, iako su joj se u javnosti davale male šanse ipak je dovela do toga da dođe do drugog kruga izbora u Županiji koja se smatra jednom od tvrđava HDZ –a. Javna je tajna i da zbog nesuglasja pa i sukoba između gradskog i županijskog SDP –a nije imala niti potrebnu potporu u vlastitoj stranci. Moglo bi se naći argumenata i za tezu da ju je stranka i kandidirala kako bi se pokazalo da ne uživa rejting i kako bi ju se politički marginaliziralo. Rezultat koji je na izborima postigla treba zato sagledati u svjetlu tih okolnosti.

„Ja sam radila ne samo zadnjih nekoliko mjeseci nago zadnje četiri godine na jačanju ugleda SDP –a u Šibensko – kninskoj županiji te na razvoju i organizaciji stranke. Često sam bila na terenu i dala sam maksimum. Naravno, uvijek se može više i bolje, ali bitno je da kao stranka rastemo u Županiji. Da sam imala još petnaest dana kampanje i da sam razotkrila što se događalo u Županiji zadnjih 20 godina možda bi rezultat bio još bolji. Moram istaknuti da je bilo pritisaka na građana u ovoj kampanju, da im se prijetilo otkazom ili da će ostati bez mirovina i socijalne pomoći što je ružno. Mislim da sam ja pokazala visok stupanj demokratičnosti i tolerancije prema političkim protivnicima i da sam dobro odradila kampanju, kako to žene inače i rade“, izjavila nam je sinoć nakon objave rezultata izbora Anita Bara.

SDP je s partnerima postigao i dobar rezultat na izborima za Skupštinu Šibensko – kninske županije osvojivši oko 19 posto glasova,a suradnju s dogovorili i listom Stipe Petrine koja je dobila oko 17 posto glasova tako da će u formiranju većine jezičak na vagi biti vijećnici SDS –a. Anita Bara vjeruje da bi i s njima mogla dogovoriti suradnju.“ Vidjet ćemo kakav će biti na kraju odnos snaga. Mi se još nadamo da bismo mogli formirati većinu i pregovori se nastavljaju. U svakom slučaju, mislim da je došlo vrijeme i u Županijskoj skupštini i u gradskim i općinskim vijećima da se ostavimo strančarenja te da se počne odlučivati i glasovati s obzirom na kvalitetu i važnost projekata koji će jamčiti bolji život svim građanima i ja ću se u svom političkom radu tako i dalje postavljati“, izjavila nam je Bara.

Iz kategorije: Vijesti