Datum objave: 02. Lipanj 2013

KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE:Transparent protiv HDZ -a na tvrđavi Barone

Diana Ferić
Diana Ferić

Transparent „Vratimo HDZ natrag u more“, kako pokazuje naša fotografija, izvješen je danas na tvrđavi Barone, iako je izborna šutnja. Time su za sada nepoznati „aktivisti“ narušili izbornu šutnju.Nakon dojave transparent je sa zidina tvrđave Barone uklonila policija.

GONG nije izvijestio o tom slučaju povrede izborne šutnje, a u njihovom izvješću sa šibenskog područja spominje se samo da je Ante Šparica, HSS – ov kandidat na izborima za načelnika Općine Pirovac pokušao utjecati na birače, izravnim kontaktom i SMS porukama.

GONG, koji promatra drugi krug izbora uz 31 mobilni tim, odnosno 62 educirana promatrača apelira na kandidate da se drže visokih demokratskih standarda izborne utakmice te podsjeća da izborna šutnja traje do nedjelje u 19 sati. Ističemo i važnost odgovornog rada biračkih odbora u zaštiti biračkog prava, naime, njihova je zadaća osiguravanje pravilnosti i tajnosti glasanja što zabranjuje vođenje neslužbene evidencije birača koji su glasali, a što svakako trebaju prepoznati i spriječiti svi članovi, a posebno predsjednici biračkih odbora

Iz kategorije: Vijesti