Datum objave: 02. Lipanj 2013

Po 11. put dodijeljeni gimnazijski "Antuni"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska gimnazija Antuna Vrančića organizirala je sinoć u šibenskom kazalištu, 11 godinu za redom, u visokom stilu kao i obično, dodjelu svog „oskara“, kipića „Antun“ koji, prema glasovima učenika, dobivaju najbolji profesori i učenici u ovoj školskoj godini. Kao i obično dodjelu je pratio bogat glazbeno - plesni program u kojem su  nastupili njihovi učenici, a gost večeri bio je Massimo.

Najsportašem  je proglašen Marcelo Rak, a kipića namijenjenog najsportašicama dobila je gimnazijska odbojkaška ekipa. 

Najuspješniji učenik prvog razreda je  Bruno Burić, a  drugaš Niko Rak.  Od trećaša „Antuna“ je dobio Josip Gulam koji je, uz ostalo i uspješni košarkaš, pa je kipić umjesto njega preuzela njegova majka budući da je Josip  igrao utakmicu. Najbolji polaznik četvrtih razreda je Ante Ukas.

Nagradu za najveći doprinos u prirodnim znanostima dobio je Bruno Gavranović, a za najveći doprinos u društvenim znanostima Iris Perica i Petra Kasap

Najprofesorom šibenske Gimnazije proglašen je profesor povijesti Neven Đurić koji je isto priznanje dobio i 1011. godine, a , po ocijeni učenika, školu je najuspješniej promicala profesorica žana Nuhić pa je i ona zaslužila jednog Antuna.

I ove godine  gimnazijalci su se sjetili poznatih Šibenčana koji su pohađali tu školu, a čast da dobije „Antuna“ pripala poznatom glazbenom producentu i manageru Siniši Škarici koji je kazao da mu je „Antun“ jednako vrijedan  kao i „Porin“.

U glazbenom dijelu programa bili su zastupljeni  i klasika i rock. Tako  je jedan od najuspješnijih gimnazijalaca ove generacije Karlo  Radečić na klaviru odsvirao  Mozartovu 'Alla turca', a polaznik  Glazbene škole, Borna Erceg, Chopina. Nastupio je i poznati gimnazijski band  „Brko i plaćenici“ te Mirela Klisarić koja je izvela pjesm Alicie Keys.

Ove godine jedino  je izostala modna revija koju su prijašnjih godina nosile gimnazijske profesorice i koja je bila posebno atraktivna.

Gimnazijalci su i ovu godinu djelovali humanitarno pa su su u svojim akcijama prikupili čak 12 000 kuna za šibensku udrugu "Kamenčići" koja skrbi o osobama s posebnim potrebama.
 

Iz kategorije: Vijesti